ABB WIND TOP NOVI

Specijali

ABB: VODEĆE DIGITALNE TEHNOLOGIJE U INDUSTRIJIREFLECTA: Inovacijama do bolje svjetlostiHEP OPSKRBA: ENERGIJA MEĐU NAMA
Zagreb, 03. travnja 2013. - Pod pokroviteljstvom Gradonačelnika Grada Zagreba, od 13.-18. svibnja 2013. u Zagrebu, održati će se četvrti po redu Zagrebački energetski tjedan koji organizira Gradski ured za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj Grada Zagreba. Ove godine će se održati cijeli niz događanja tijekom mjeseca svibnja i lipnja u svrhu povezivanja Zagrebačkog energetskog tjedna i Europskog energetskog tjedna u Bruxellesu dok će se završni događaj "EE Info Dan" održati 15. lipnja 2013. na Trgu bana Jelačića. Događaj se održava pod generalnim medijskim pokroviteljstvom portala croenergo.eu.
Sa porukom "Razvoj ne želimo zaustaviti, ali onečišćenje možemo", program energetskog tjedna započinje u tjednu od 13.-18. svibnja 2013. u kojem će se održati niz međunarodnih konferencija, predavanja i radionica na temu energije i zaštite okoliša, mogućnostima raspolaganja i upravljanja vlastitim prirodnim resursima, posljedicama i borbi protiv globalnog zatopljenja, racionalnom korištenju energije, primjeni mjera energetske učinkovitosti, obnovljivih izvora energije, ekološko prihvatljivih goriva, razvoju i primjeni novih tehnologija, aplikacija na natječaje EU, mogućnostima gospodarskog razvoja i financiranja projekata. Posebne igraonice i  satovi nastave održavati će se u vrtićima, osnovnim i srednjim školama na kojima će se poticati zainteresiranost djece o temama energije i klime putem odgovarajućih predavanja i podjelom prigodnih bojanki, slikovnica, edukativnih igrica i priručnika.

U suradnji sa partnerima  organizirane su posebne stručne tematske konferencije, tribine, seminari i prezentacije  na kojima će sudjelovati predstavnici Europske komisije – Općih uprava za energiju i okoliš, Ureda Covenant of Mayors i udruženja Eurocities, Ministarstava Republike Hrvatske, energetske i razvojne agencije, obrazovne i znanstvene institucije, strukovna udruženja obrtnika i gospodarstvenika, komore i udruge arhitekata, inženjera graditeljstva, strojarstva i elektrotehnike, predstavnici jedinica lokalne i regionalne samouprave, gospodarski subjekti, predstavnici medija, stručne udruge i udruge civilnog društva.

U programu Zagrebačkog energetskog tjedna, 15. svibnja 2013., kao posebno događanje, ističemo međunarodnu konferenciju "Zajedno za zelenu, energetski održivu Europu" u Starogradskoj vijećnici.

Tradicionalni završetak ovogodišnjeg Zagrebačkog energetskog tjedna 2013., povodom ulaska Republike Hrvatske u punopravno članstvo Europske unije obilježiti ćemo posebnim događajem u sklopu Europskog energetskog tjedna (EUSEW) 15. lipnja 2013. (subota) od 08,00-20,00 sati na Trgu bana Jelačića prezentacijom gospodarskih subjekata, institucija, poduzetnika, udruga civilnog društva, EKO dječjih vrtića i EKO škola Grada Zagreba aktivnih u području primjene mjera energetske učinkovitosti, obnovljivih izvora energije, ekološko prihvatljivih goriva i zaštite okoliša. Izlagači će imati mogućnost prezentirati svoje proizvode i usluge na predviđenim štandovima, izlagati će svoje eksponate te izravno komunicirati sa građanima.
 
Nadamo se da ćete prepoznati teme od zajedničkog interesa za održivi razvoj naših jedinica lokalne i regionalne samouprave i dolaskom Vaših predstavnika na Zagrebački energetski tjedan poduprijeti poruku sudionika: "Razvoj ne želimo zaustaviti, ali onečišćenje možemo!".

Ovim putem Vam se želimo zahvaliti na dosadašnjoj uspješnoj suradnji te pozvati Vas da svojim sudjelovanjem i ove godine upotpunite ovaj jedinstveni događaj.

Za sve informacije o Zagrebačkom energetskom tjednu možete se obratiti Gradskom uredu za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj, gđi. Vlatki Šamarinec i gđi. Maji Šunjić, telefoni: 01/6585-004, 6585-029, e-mail: vlatka.samarinec@zagreb.hr, maja.sunjic@zagreb.hr.

Autor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / ENERGO MEDIA SERVIS

Komentari

4000 znakova
HEP KORISNICKA
RIGHT TURBOPUHALA NOVA

Najnovije

Prijava na newsletter

ABB WIND NOVI

Najčitanije

CAPAROL
HEP OPSKRBA 2