HEPI

Specijali

ABB: VODEĆE DIGITALNE TEHNOLOGIJE U INDUSTRIJIREFLECTA: Inovacijama do bolje svjetlostiHEP OPSKRBA: ENERGIJA MEĐU NAMA
Kopenhagen, 21. rujna 2017. - Danski transportno-logistički konglomerat A.P. Moller-Maersk sklopio je dogovor o prodaji odjeljenja naftnih tankera vlasniku paketa dionica A.P. Moller Holdingu.
Odjel je prodan za 1,71 milijardi dolara, javlja Reuters. Danski konglomerat je prošle godine pokrenuo program restrukturiranja s ciljem da se u poslovanju fokusira transport i logističke usluge, a prošlog mjeseca je prodao svoje poslovanje u sektoru nafte i plina francuskom Totalu za 7,45 milijardi dolara.

Maersk je priopćio da će prihode od prodaje poslovanja s naftnim tankerima iskoristiti za smanjenje duga i da ta transakcija, koja bi trebala biti okončana do listopada, neće imati utjecaj na financijske smjernice za 2017. godinu.

A.P. Moller Holding koji je u potpunom vlasništvu osnivača A.P. Moller-Maerska i koji upravlja imovinom u vrijednosti od oko 20 milijardi dolara, preuzeti će vlasništvo nad Maersk Tankerom preko podružnice APMH Invest A/S.

Iz Maerska su naveli kako će novi vlasnik osnovati vlasnički konzorcij za tankersku flotu zajedno sa japanskom kompanijom Micui i drugim potencijalnim partnerima, ali da će A.P. Moeller Holding ostati većinski dioničar.

Autor/Izvor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / FOSCROT / B92

Komentari

4000 znakova
DESNI
RIGHT TURBOPUHALA NOVA

Najnovije

REFLECTA RIGHT

Prijava na newsletter

ABB WIND NOVI

Najčitanije

CAPAROL 300-2
HEP OPSKRBA 2