TOP

Specijali

ABB: VODEĆE DIGITALNE TEHNOLOGIJE U INDUSTRIJIREFLECTA: Inovacijama do bolje svjetlostiHEP OPSKRBA: ENERGIJA MEĐU NAMA

Business

Alibaba i Ford otvaraju prvu kinesku automatsku prodavaonicu automobila

Alibaba i Ford otvaraju prvu kinesku automatsku prodavaonicu automobila
Peking, 05. travnja 2018. - Kineski div Alibaba Group i američki proizvođač automobila Ford su se udružili kako bi otvorili automatsku prodavaonicu automobila u kineskom gradu Guangzhou.
Radi se o građevini s pet katova u kojoj su smještena 42 različita modela automobila, a među njima su SUV Ford Explorer i Mustang. Automatska prodavaonica omogućava potencijalnim kupcima da vide, testiraju i kupe vozila putem Alibabine online platforme za kupovinu pod nazivom Tmall.

Automatska prodavaonica će biti otvorena 23. travnja, a potencijalni kupci će imati pravo na trodnevno testiranje prije nego odluče žele li kupiti automobil ili ne.

"Prijava se vrši u potpunosti putem interneta, odnosno putem Tmalla ili Taobao mobline aplikacije. Kada se odabere neko vozilo, osoba mora napraviti selfie kako bi se osiguralo da ona bude jedina koja može koristiti automobil. Potom je potrebno elektronskim putem položiti depozit, raspored i vrijeme preuzimanja, a sve se obavlja pomoću aplikacije", izjavio je generalni menadžer Tmall Auta Gu Wanguo.

Kupci mogu uzeti i drugi automobil ako prethodnim nisu zadovoljni.

Prošle godine su Ford i Alibaba dogovorili trogodišnje partnerstvo koje omogućava američkoj kompaniji nove mogućnosti prodaje, kao što su preprodaja, testne vožnje, opcije leasinga i slično.

Ovo nije prvi put da Alibaba prodaje automobile putem mobilne aplikacije. Prije dvije godine je Maserati prodao 100 automobila za 18 sekundi tijekom flash prodaje na Tmallu.

Autor/Izvor: © Portal croenergo.eu (T.A.B.) / FOSCROT / Klix.ba

Komentari

4000 znakova
DESNI
MNS RIGHT NOVA

Najnovije

REFLECTA RIGHT

Prijava na newsletter

ABB WIND NOVI

Najčitanije

CAPAROL 300-2
HEP OPSKRBA 2