HEPI

Specijali

ABB: VODEĆE DIGITALNE TEHNOLOGIJE U INDUSTRIJIREFLECTA: Inovacijama do bolje svjetlostiHEP OPSKRBA: ENERGIJA MEĐU NAMA
Peking, 18. travnja 2018. - Iz kineskog giganta e-trgovine Alibaba Grupe su potvrdili da rade na tehnologiji vozila bez vozača, u srijedu je izvijestio China Daily.
Wang Gang, glavni znanstvenik u laboratorijima u kojima se razvija tehnologija umjetne inteligencije (UI) giganta Alibabe, predvodi istraživački tim i oni su uvelike napredovali u svojim istraživanjima, navode u novinama.

U svojim istraživanjima tvrtka želi dostići Razinu 4, što znači da vozilo vez vozača može u potpunosti voziti bez intervencije ljudi u određenim okolnostima, navodi se u izvještaju.

Kineske su vlasti 12. travnja objavile regulativu kojom su dopustile da se lokalne ceste koriste za testove inteligentnih vozila bez vozača, što pokriva određene razine vožnje bez vozača.

Alibaba na cesti provodi regularne testove vozila bez vozača i ta tvrtka želi zaposliti dodatnih 50 stručnjaka koji će raditi na toj tehnologiji, navodi China Daily.

Ova kompanija ako svojim potezom slijedi svoju konkurenciju Baidu i Tencent, druga dva kineska konglomerata, koji također istražuju tehnologiju vozila bez vozača.

Autor/Izvor: © Portal croenergo.eu (T.A.B.) / FOSCROT / CRI

Komentari

4000 znakova
HEP KORISNICKA
MNS RIGHT NOVA

Najnovije

REFLECTA RIGHT

Prijava na newsletter

ABB WIND NOVI

Najčitanije

CAPAROL 300-2
HEP OPSKRBA 2