TOP

Specijali

ABB: VODEĆE DIGITALNE TEHNOLOGIJE U INDUSTRIJIREFLECTA: Inovacijama do bolje svjetlostiHEP OPSKRBA: ENERGIJA MEĐU NAMA

Politika

Angela Merkel kaže da je iz medija saznala za VW-ovu aferu dizel

Angela Merkel kaže da je iz medija saznala za VW-ovu aferu dizel
Berlin, 10. o\ujka 2017. - Njemačka kancelarka Angela Merkel kazala je da je za Volkswagenovu aferu "dizel" čula nakon što je to obznanila vlada Sjedinjenih Američkih Država.
Potom je tadašnji direktor kompanije Martin Winterkorn istaknuo da je VW stavio ugled njemačke automobilske industrije u opasnost.

"Saznala sam za optužbe protiv VW-a iz medija", kazala je njemačka kancelarka Angela Merkel. Proizvođač automobila VW prouzrokovao je štetu zbog skandala dizelgate koja je, prema procjenama od prošlog mjeseca, iznosila ukupno 22,6 milijardi eura.

Dan nakon što je Agencija za zaštitu okoliša SAD-a izašla u javnost s tim informacijama, točnije 19. rujna 2015. godine, Merkel je izjavila istražnim organima u Berlinu da odbija potvrditi kako je ovaj incident ogromni skandal.

Kancelarka Merkel kazala je da je sa Winterkornom razgovarala telefonski 22. rujna te mu je rekla da je to skandal za cijelu njemačku automobilsku industriju. No, u isto vrijeme istražiteljima je rekla da je pogrešno osuđivati tu kompaniju, jer oni pružaju mnogo poslova.

Merkel je dva sata svjedočila o toj aferi pred njemačkim zakonodavstvom, prije nego što se službeno očituju glede krize oko najvećeg skandala u povijesti kompanije Volkswagen.

Autor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / FOSCROT / Klix.ba

Komentari

4000 znakova
DESNI
DRIVES RIGHT

Najnovije

REFLECTA RIGHT

Prijava na newsletter

ABB WIND NOVI

Najčitanije

CAPAROL 300-1
HEP OPSKRBA 2