ZELEN

Specijali

ABB: VODEĆE DIGITALNE TEHNOLOGIJE U INDUSTRIJIREFLECTA: Inovacijama do bolje svjetlostiHEP OPSKRBA: ENERGIJA MEĐU NAMA

Zelena gradnja

Apple otvara novo sjedište u koje seli 12.000 zaposlenika

Apple otvara novo sjedište u koje seli 12.000 zaposlenika
Cupertino, 23. veljače 2017. - Kompanija Apple namjerava u travnju otvoriti svoje novo sjedište vrijedno pet milijardi dolara, iako radovi još nisu završeni.
Apple će započeti preseljavanje svojih 12.000 zaposlenika iz sjedišta u Cupertinu u Kaliforniji, a taj proces će trajati šest mjeseci.

Tokom tog perioda izgradnja i uređivanje okoliša biti će nastavljeni. Novi Appleov kampus se službeno zove Apple Park i prostire se na površini od 708.200 kvadratnih metara, a glavna zgrada je najveća na svijetu sa prirodnom ventilacijom.

Preminuli direktor Applea Steve Jobs usporedio je novo sjedište sa svemirskim brodom kada je predložio njegovu izgradnju Vijeću Cupertina 2011. godine.

Njegov interes za dizajn je utjecao na izgled zgrade. Jobs je preminuo u listopadu 2011. godine, a u njegovu čast je izgrađen amfiteatar sa 1.000 sjedišta, nazvan Steve Jobs Theatre. Smješten je na vrhu brda, odnosno na jednoj od najviših točki kampusa.

Solarni krov od 17 MW bit će jedan od najvećih na svijetu, a zbog dizajna neće biti potrebno grijanje niti hlađenje tijekom devet mjeseci u godini.

Apple Park će posjedovati 9.000 stabala i šetalište duže od tri kilometra, a zaposlenici će moći vježbati u teretani.

Unatoč činjenici što Apple strogo vodi računa o privatnosti, određeni dijelovi kampusa, kafići i centar za posjetioce sa Apple trgovinom biti će dostupni javnosti.

Autor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / FOSCROT

Komentari

4000 znakova
HEP KORISNICKA
DRIVES RIGHT

Najnovije

Prijava na newsletter

ABB WIND NOVI

Najčitanije

CAPAROL
HEP OPSKRBA 2