HEPI

Specijali

ABB: VODEĆE DIGITALNE TEHNOLOGIJE U INDUSTRIJIREFLECTA: Inovacijama do bolje svjetlostiHEP OPSKRBA: ENERGIJA MEĐU NAMA
Beč, 14. veljače 2017. - Bečki zoološki vrt priopćio je još jednu veselu vijest. U ožujku ove godine u njemu bi naime na svijet trebala doći beba orangutana.
Riječ je o prvom mladuncu ove vrste nakon punih 13 godina. Majka Sol rođena je 1996. u zoološkom vrtu u Švedsku, a u Beč je stigla 2009. godine. Svoje je prvo mladunče očekivala 2012. godine, no kako to često biva kod prvorođenih orangutana, beba je rođena mrtva.

Rođenje mladunčeta orangutana u zatočeništvu smatra se pravim uspjehom jer se orangutani čije ime zapravo znači "šumski ljudi" mogu naći još samo na Borneu i Sumatri i obje se vrste nalaze na IUCN-ovu popisu ugroženih vrsta. Razlog izumiranja orangutana prvenstveno je nestanak tropski šuma koje su njihovo životno stanište, ali i izlovljavanje zbog mesa i ilegalne trgovine mladuncima.

Bečki Tiergarten Schönbrunn dio je europskog programa razmnožavanja ugroženih životinja u zatočeništvu, a nakon 2004. godine kada je tamo na svijet došla orangutanica Maya ovo će biti prvo mladunče te vrste. Veterinari stoga pomno prate razvoj bebe, čiji se spol nažalost još ne može ustanoviti.

Autor/Izvor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / FOSCROT / EurocommPR

Komentari

4000 znakova
DESNI
RIGHT TURBOPUHALA NOVA

Najnovije

REFLECTA RIGHT

Prijava na newsletter

ABB WIND NOVI

Najčitanije

CAPAROL 300-2
HEP OPSKRBA 2