TOP

Specijali

ABB: VODEĆE DIGITALNE TEHNOLOGIJE U INDUSTRIJIREFLECTA: Inovacijama do bolje svjetlostiHEP OPSKRBA: ENERGIJA MEĐU NAMA
Banja Luka, 08. ožujka 2014. - Tvrtka Eko Energija iz Banja Luke razvila je paket ponudu za BIH tržište, pod nazivom "Ušteda iz vjetra" a koja podrazumijeva pokrivanje potrošnje električne energije onom dobivenom iz vjetroturbina odnosno ekološki čistog izvora.
Nakon nekoliko uspješno implementiranih projekata širom Europe među kojima je i postrojenje za reciklažu plastike u engleskom gradu Hull, koje 80% energije dobija iz dvije vetrenjače, tvrtka je odlučila ovaj model primijeniti i na lokalnom tržištu s namjerom smanjenja troškova električne energije velikim pogonima, opterećenja na mreži, te nepovoljnog odnosa izvora energije u BIH, koji je trenutno 50,8% u korist fosilnih goriva, na prema 49,2% iz hidroenergije (iako se u nekim zemljama, kao što je Norveška, hidroenergija više ne tretira kao čisti izvor energije, budući da ima veliki utjecaj na okoliš).
 
Jedan takav paket, podrazumijevao bi instalaciju vjetrenjače u blizini pogona, odnosno mjesta potrošnje, a čijom proizvodnjom bi se u potpunosti pokrivala ili samo dijelom kompenzirala potrošnja. Povrat ovakve investicije se očekuje kroz par godina, nakon čega su troškovi potrošnje struje jednaki samo redovnom održavanju vjetrenjače.
Iz tvrtke javljaju kako prije ovakve investicije, Eko Energija radi procjenu vjetropotencijala na lokaciji, te nakon toga radi financijske proračune za više različitih rešenja, nakon čega klijent ima potpun uvid u projekt i povrat ulaganja te bira opciju koja mu je najzanimljivija.

Za više informacija kontaktirajte gospodina Dragana Markelića iz tvrtke Eko Energija.

Autor/Izvor/Fotografija: © Portal croenergo.eu (M.P.) / ENERGO MEDIA SERVIS / Eko Energija / Eko Energija / arhiv

Komentari

4000 znakova
DESNI
MNS RIGHT NOVA

Najnovije

REFLECTA RIGHT

Prijava na newsletter

ABB WIND NOVI

Najčitanije

CAPAROL 300-1
HEP OPSKRBA 2