TOP TURBOPUHALA NOVA

Specijali

ABB: VODEĆE DIGITALNE TEHNOLOGIJE U INDUSTRIJIREFLECTA: Inovacijama do bolje svjetlostiHEP OPSKRBA: ENERGIJA MEĐU NAMA

Energija

BiH: Uskoro izgradnja trafostanice za Vjetroelektranu Podveležje

BiH: Uskoro izgradnja trafostanice za Vjetroelektranu Podveležje
Sarajevo, 11. siječnja 2018. -  JP Elektroprivreda BiH je sa kompanijom ABB d.o.o Zagreb potpisala Ugovor za izgradnju trafostanice (110/30 kV), kablovske (30 kV) i optičke mreže za Vjetroelektranu (VE) "Podveležje".
Kablovskom i optičkom mrežom će se izvršiti energetsko i telekomunikacijsko povezivanje vjetroagregata sa trafostanicom, a s ciljem plasmana proizvedene električne energije iz VE "Podveležje" u 110 kV mrežu te upravljanja vjetroparkom.

Ugovor se financira iz kreditnih sredstava njemačke KfW banke, a ukupna vrijednost je 4.098.026 eura. U prvoj fazi realizacije Ugovora obveza izvođača je izrada izvedbenog projekta za trafostanicu "Podveležje", kao i izrada glavnog projekta za kablovsku i optičku mrežu. JP Elektroprivreda BiH je dobila građevinsku dozvolu za izgradnju trafostanice čime su se stekli uvjeti za početak izvođenja pripremnih radova.

Predviđeni rok za realizaciju ugovora je 20 mjeseci. Potpisom predmetnog Ugovora napravljen je značajan napredak u realizaciji cjelokupnog projekta izgradnje VE "Podveležje", čijom izgradnjom će se povećati instalirani kapaciteti kao i udio proizvodnje električne energije iz obnovljivih izvora u BiH.

Autor/Izvor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / FOSCROT / Klix.ba

Komentari

4000 znakova
RIGHT TURBOPUHALA NOVA

Najnovije

Prijava na newsletter

ABB WIND NOVI

Najčitanije

CAPAROL
HEP OPSKRBA POZADINA 2016