HEPI

Specijali

ABB: VODEĆE DIGITALNE TEHNOLOGIJE U INDUSTRIJIREFLECTA: Inovacijama do bolje svjetlostiHEP OPSKRBA: ENERGIJA MEĐU NAMA

Business

Bosch: Transformiranje Odjela pogonskog sklopa za izazove elektromobilnosti

Bosch: Transformiranje Odjela pogonskog sklopa za izazove elektromobilnosti
Stuttgart, 12. veljače 2017. – Bosch procjenjuje da će se u 2025. godini proizvesti gotovo 20 milijuna hibridnih i električnih vozila. Bosch smatra da je elektromobilnost područje koje će u budućnosti imati velik značaj Zbog toga dobavljač tehnologija i usluga sada uspostavlja poslovnu jedinicu posebno namijenjenu elektromobilnosti.
Jedinica će biti dio novog odjela za rješenja za pogonske sklopove Pogonskih rješenja (Powertrain Solutions). Taj će odjel od početka 2018. obuhvaćati djelatnosti tvrtke povezane s elektromobilnosti, ali i sadašnjih odjela za benzinske sustave (Gasoline Systems) i dizelske sustave (Diesel Systems).

Bosch će, dakle, iz samo jednog izvora opskrbljivati postojeće i nove kupce svim tehnologijama za pogonske sklopove. Osim na širenju elektromobilnosti, Bosch će intenzivno raditi i na daljnjem poboljšanju tehnologije motora s unutarnjim izgaranjem. Osim 20 milijuna novih hibridnih i električnih vozila na cestama u cijelom svijetu 2025. godine bit će i oko 85 milijuna novih benzinskih i dizelskih vozila.

"Bez obzira radi li se o dizelskoj tehnologiji, benzinskoj tehnologiji, ili
elektromobilnosti, Bosch je vodeći inženjerski i tehnološki partner proizvođača vozila. Strateški smo odlično pripremljeni za pomak prema električnoj vožnji
", rekao je Dr. Rolf Bulander, predsjednik Boscheva poslovnog područja Rješenja za mobilnost i član upravnog odbora društva Robert Bosch GmbH.

"Bosch će pokretati pogonski sklop i u budućnosti, bilo na gorivo ili struju. Budući da još nije jasno koji će pogonski sklop ili koja kombinacija raznih tipova dominirati u  određenom razdoblju, odlučili smo zauzeti dvojaki pristup i poboljšavati svoju stručnost i širiti svoje znanje i na području elektromobilnosti i na području motora s unutarnjim izgaranjem", dodao je Bulander.

S obzirom da je tehnološki i tržišni predvodnik u sferi pogonskih sklopova, Bosch igra važnu ulogu u transformaciji koncepata mobilnosti. U budućnosti će novi odjel Pogonska rješenja (Powertrain Solutions) nuditi širok asortiman tehnologija zbog kojih će put od točke A do B biti učinkovitiji, ekonomičniji i ekološki prihvatljiviji za ljude diljem svijeta.  

Autor/Izvor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / FOSCROT / BOSCH

Komentari

4000 znakova
HEP KORISNICKA
DRIVES RIGHT

Najnovije

REFLECTA RIGHT

Prijava na newsletter

ABB WIND NOVI

Najčitanije

CAPAROL 300-1
HEP OPSKRBA 2