ABB WIND TOP NOVI

Specijali

ABB: VODEĆE DIGITALNE TEHNOLOGIJE U INDUSTRIJIREFLECTA: Inovacijama do bolje svjetlostiHEP OPSKRBA: ENERGIJA MEĐU NAMA

Business

Brazil traži kineska ulaganja u rafineriju u zamjenu za sirovu naftu

Brazil traži kineska ulaganja u rafineriju u zamjenu za sirovu naftu
Sao Paolo, 20. travnja 2018. - Brazilska kompanija Petrobras bliži se sporazumu sa kineskom korporacijom China National Petroleum Corporation  (CNPC) oko investiranja u jednu rafineriju u zamjenu za sirovu naftu.
Ovu novost javlja  Reuters pozivajući se na dva izvora upoznata s pregovorima. Kina će tako potencijalno dobiti prvi pogon za preradu nafte u jednoj od Amerika, dodaje britanska agencija.

Petrobras može dati kineskoj državnoj tvrtki udio na naftnom polju u morskom bazenu Campos, blizu obale Rio de Janeira, pored prava na korištenje nove rafinerije Comperj, naveli su izvori.

"Postići ćemo dogovor, ali ovaj je proces složen. Trebali bi doći do jednog objedinjenog rješenja", rekao je jedan od izvora, koji je tražio da ne bude imenovan jer je riječ o povjerljivim pregovorima.

Drugi izvor je rekao da su pregovori sa Kinezima od nedavno intenzivirani i da bi do sporazuma moglo doći za samo nekoliko tjedana.

Još dvoje ljudi upoznatih sa ovim zbivanjima reklo je za Reuters da je rafineriji potrebno oko 3 milijarde dolara ulaganja kako bi dostigla početni kapacitet prerade od 165.000 barela dnevno.

Autor/Izvor: © Portal croenergo.eu (T.A.B.) / FOSCROT / B92

Komentari

4000 znakova
HEP KORISNICKA
DRIVES RIGHT

Najnovije

Prijava na newsletter

ABB WIND NOVI

Najčitanije

CAPAROL
HEP OPSKRBA 2