ABB WIND TOP NOVI

Specijali

ABB: VODEĆE DIGITALNE TEHNOLOGIJE U INDUSTRIJIREFLECTA: Inovacijama do bolje svjetlostiHEP OPSKRBA: ENERGIJA MEĐU NAMA
Bruxelles, 07. srpnja 2017. - Zastupnica Maletić u suradnji s Croatia-EU Business Council, u srijedu 12. srpnja, u Europskom parlamentu u Bruxellesu organizira konferenciju "LNG Terminal Krk i njegova važnost za energetsku diverzifikaciju jugoistočne Europe".
Uz zastupnicu Maletić na konferenciji će sudjelovati predstavnice Europske komisije Anca-Iulia Cimpeanu; DG Energy, te Ksenija Komkova Tatariunas; INEA i Goran Frančić iz tvrtke LNG Hrvatska.

Projekt LNG terminal Krk jedna je od najvažnijih energetskih investicija koja može osigurati plinsku neovisnost Hrvatskoj. Uvršten je na PCI listu – listu projekata od zajedničkog interesa za Europsku uniju, čime je ostvario mogućnost pristupa bespovratnim sredstvima EU fondova.

Tvrtka LNG Hrvatska d.o.o. koja provodi ovaj značajan hrvatski, ali i europski projekt, ostvarila je maksimalne iznose financiranja, uspješno povukla 4,9 milijuna eura za sufinanciranje izrade studija i dokumentacije potrebne za ishođenje građevinske dozvole te nešto više od 550 tisuća eura za sufinanciranje ispitivanja.

Realizacijom LNG terminala na Krku Hrvatska postaje ključna kontakt točka svim izvoznicima, trgovcima i proizvođačima plina. Također, projektom se pridonosi integraciji tržišta prirodnog plina i daljnjoj konkurenciji, povećava se sigurnost opskrbe plinom, te smanjuje emisija CO2.

Realizacijom LNG Terminala Hrvatska može postati energetski lider na području jugoistočne Europe.

Autor/Izvor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / FOSCROT / Ivana Maletić

Komentari

4000 znakova
HEP KORISNICKA
MNS RIGHT NOVA

Najnovije

Prijava na newsletter

ABB WIND NOVI

Najčitanije

CAPAROL
HEP OPSKRBA 2