PUNIONICA NOVA

Specijali

ABB: VODEĆE DIGITALNE TEHNOLOGIJE U INDUSTRIJIREFLECTA: Inovacijama do bolje svjetlostiHEP OPSKRBA: ENERGIJA MEĐU NAMA
Astana, 09. lipnja 2017. - Svjetska izložba Expo 2017, koja počinje ovaj tjedan u kazahstanskom glavnom gradu Astana, u znaku je energetike i energetske učinkovitosti.
Ovogodišnji Expo traje do 10. rujna pod motom "Budućnost energije".Na svjetskoj izložbi sudjeluje više od 100 država i međunarodnih organizacija, a ona treba pridonijeti jačanju svijesti o energiji.

Expo treba, prema zamisli organizatora, poslati signal ljudima, organizacijama i nacijama da trebaju zajedno raditi na savladavanju globalnih izazova, posebno na području energetike.

Površina na kojoj se održava Expo veličine je 25 hektara, a paviljoni su poredani u obliku turbine. Takav dizajn simbolizira hidroturbinu ili vjetroturbinu, čime se ukazuje na dva značaja izvora obnovljive energije.

U središtu izložbe se nalazi kazahstanski nacionalni paviljon u obliku sfere pod nazivom "Nur Alem", oko kojeg su četiri tematska paviljona, jedan umjetnički i kulturni kompleks, kao i 14 međunarodnih paviljona.

Na Expou će biti promovirani izvori obnovljive energije, kao i alternativni izvori energije, energetska učinkovitost, savjesna potrošnja, elektrifikacija transporta, univerzalni pristup čistoj energiji, energetska sigurnost.

Također će se ukazati na negativne posljedice fosilnih energenata i globalnog zagrijavanja.

Autor/Izvor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / FOSCROT / Al-Jazeera Balkans

Komentari

4000 znakova
HEP KORISNICKA
DRIVES RIGHT

Najnovije

Prijava na newsletter

ABB WIND NOVI

Najčitanije

CAPAROL 300-1
HEP OPSKRBA 2