ZELEN

Specijali

ABB: VODEĆE DIGITALNE TEHNOLOGIJE U INDUSTRIJIREFLECTA: Inovacijama do bolje svjetlostiHEP OPSKRBA: ENERGIJA MEĐU NAMA

Business

ČEZ odlazi sa Balkana i najavljuje širenje na Zapadu

ČEZ odlazi sa Balkana i najavljuje širenje na Zapadu
Prag, 29. studenog 2017. - Češka elektroenergetska kompanija ČEZ smanjuje problematične poslovne aktivnosti na Balkanu kako bi se proširila na Zapadu, javlja "Bloomberg".
Ova energetska tvrtka iz Praga je u pregovorima o prodaji termoelektrane na ugljen i kompanije za distribuciju električne energije u Bugarskoj.

ČEZ bi, također, mogao prodati 50 posto dionica u kompaniji "Akcez Enerji Yatirimlari" koja električnom energijom snabdijeva 3,4 milijuna ljudi na sjeverozapadu Turske, navodi njujorška agencija.

"Iako uprava još uvijek nije u službenim pregovorima, otvorena je za ponude", izjavio je financijski direktor kompanije Martin Novak.

"Mijenjamo naš fokus. U smislu novih aktiva, kompanija se sada okreće obnovljivim izvorima, i to definitivno u centralnoj i zapadnoj Europi, a ne u jugoistočnoj Europi", dodao je Novak.

Sa prodajom aktiva u Bugarskoj, koje bi, prema očekivanjima kompanije, trebale biti realizirane u narednim mjesecima, staviti će se fokus na brzu ekspanziju koju je započeo prethodni menadžment kompanije na tržišta u razvoju - od Albanije do Rumunjske i Turske.

Nakon što je potrošio stotine milijuna dolara u jugoistočnoj Europi u proteklih deset godina, Čez je odlučio promijeniti taktiku nakon brojnih sukoba sa lokalnim zakonodavcima i regulatorima, prenosi njujorška agencija.

Autor/Izvor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / FOSCROT / SEEbiz

Komentari

4000 znakova
HEP KORISNICKA
RIGHT TURBOPUHALA NOVA

Najnovije

REFLECTA RIGHT

Prijava na newsletter

ABB WIND NOVI

Najčitanije

CAPAROL 300-1
HEP OPSKRBA 2