PUNIONICA NOVA

Specijali

ABB: VODEĆE DIGITALNE TEHNOLOGIJE U INDUSTRIJIREFLECTA: Inovacijama do bolje svjetlostiHEP OPSKRBA: ENERGIJA MEĐU NAMA

Business

ČEZ prodaje imovinu u Bugarskoj nakon neriješenog spora sa vladom

ČEZ prodaje imovinu u Bugarskoj nakon neriješenog spora sa vladom
Prag, 18. svibnja 2017. - Češka elektroenergetska tvrtka ČEZ priopćila je u srijedu kako je započela pregovore sa odabranim investitorima o prodaji imovine u Bugarskoj.
"Nakon procjene interesa ulagača za bugarsku imovinu ČEZ-a, ČEZ Grupa odlučila je ući u pregovore s nekoliko odabranih tvrtki koji su dostavile najbolje ponude", navela je grupa u priopćenju bez detaljnijeg objašnjenja.

Imovina ČEZ Grupe u Bugarskoj uključuje ČEZ Distribution Bulgaria AD, javnog dobavljača električne energije i licenciranog trgovca ČEZ Electro Bulgaria, licenciranog trgovca električnom energijom ČEZ Trade Bulgaria i termoelektranu Varna. Poslovanjem tih tvrtki upravlja i koordinira ČEZ Bulgaria EAD.

Prošlog tjedna rumunjski ministar energetike Toma Petcu izjavio je u video intervjuu za portal DCnews.ro da je lokalni dobavljač električne energije i distributer Electrica dostavio ponudu za kupnju ČEZ-ove imovine u Bugarskoj.

U siječnju je ČEZ Group javila kako je odlučila proučiti opcije povezane s njenim vlasničkim ulaganjima u Bugarskoj, na osnovu interesa nekoliko neimenovanih investitora.

U srpnju 2016. godine ČEZ grupa je priopćila kako je podnijela zahtjev za međunarodnu arbitražu vrijednu stotinu milijuna eura protiv Bugarske zbog neuspjeha zemlje u poštivanju odredbi o zaštiti ulaganja prema Ugovoru o energetskoj povelji. ČEZ grupa je dodala da je više puta tražila od bugarske vlade brzo ispravljanje tog stanja i naknade nanesene štete, podsjećajući da je u studenom 2015. poslala obavijest bugarskoj vladi u kojoj je tražila prijateljsko rješenje spora.

Autor/Izvor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / FOSCROT / SEEbiz

Komentari

4000 znakova
HEP KORISNICKA
MNS RIGHT NOVA

Najnovije

Prijava na newsletter

ABB WIND NOVI

Najčitanije

CAPAROL
HEP OPSKRBA 2