DRIVES

Specijali

ABB: VODEĆE DIGITALNE TEHNOLOGIJE U INDUSTRIJIREFLECTA: Inovacijama do bolje svjetlostiHEP OPSKRBA: ENERGIJA MEĐU NAMA

Politika

Ćorić: Radnici Ine u Sisku ne trebaju strahovati za svoju budućnost

Ćorić: Radnici Ine u Sisku ne trebaju strahovati za svoju budućnost
Zagreb, 22. siječnja 2018. - Dok pljušte reakcije na odluku INE da zatvori dio postrojenja u sisačkoj rafineriji, oglasila se i Vlada, odnosno ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić koji je poručio da tamošnji radnici ne trebaju strahovati i najavio da se ishod druge arbitraže s MOL-om očekuje krajem ove godine.
Most tvrdi da je krajnji cilj MOL-a potpuno zatvaranje rafinerije, a predsjednica Republike upozorava da bi to bila katastrofa za tisuće ljudi.

U izjvai za medije ministar Ćorić poručuje da to nije početak gašenja, nastavlja se biznis dalje.

Činjenica da jedno postrojenje u Sisku neće raditi u narednom razdoblju je posljedica činjenice da je u poslovnom planu za 2018. predviđena integracija Rijeke i Siska u kontekstu rafinerijskog biznisa što bi prema tom planu trebalo značiti unaprijeđenje tog biznisa, istaknuo je Ćorić.

O tom planu je Uprava obavijestila Nadzorni odbor i on je podržao taj poslovni plan, dodao je te se osvrnuo na strahove radnika.

Ono što je važno za radnike je da će im biti ponuđena adekvatna mjesta i otpremnine i ne trebaju strahovati za svoju budućnost, zaključio je Ćorić kazavši da su zamjenska radna mjesta alternativa, a rekao je i da se krajem ove godine očekuje ishod druge arbitraže.

Autor/Izvor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / FOSCROT / N1info

Komentari

4000 znakova
HEP KORISNICKA
DRIVES RIGHT

Najnovije

REFLECTA RIGHT

Prijava na newsletter

ABB WIND NOVI

Najčitanije

CAPAROL 300-1
HEP OPSKRBA 2