TOP

Specijali

ABB: VODEĆE DIGITALNE TEHNOLOGIJE U INDUSTRIJIREFLECTA: Inovacijama do bolje svjetlostiHEP OPSKRBA: ENERGIJA MEĐU NAMA

Okoliš

Dobrović donio odluke o financiranju 609 milijuna kuna vrijednih projekata u Osijeku i Poreču

Dobrović donio odluke o financiranju 609 milijuna kuna vrijednih projekata u Osijeku i Poreču
Zagreb, 21. travnja 2017. - Ministar zaštite okoliša i energetike Slaven Dobrović donio je u četvrtak odluke o financiranju II. faze projekata razvoja vodoopskrbe i odvodnje u Osijeku i Poreču.
Riječ je o projektima ukupne vrijednosti 609 milijuna kuna koji će se sufinancirati EU sredstvima kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija.

"Ovim odlukama omogućujemo nastavak realizacije ova dva iznimno važna projekta kroz koja će se nastaviti izgradnja vodnokomunalne infrastrukture u Osijeku i Poreču. To će doprinijeti povećanju kvalitete života stanovnika i većoj razini zaštite okoliša", rekao je ministar zaštite okoliša i energetike Slaven Dobrović.

Provedba projekata u Osijeku i Poreču započela je i sufinancirala se kroz prethodni Operativni program Zaštita okoliša 2007. - 2013., a donošenjem Odluka o financiranju II. faze stvoren je preduvjet za nastavak njihovog sufinanciranja EU sredstvima u narednom razdoblju.

"Projekt poboljšanja vodnokomunalne infrastrukture grada Osijeka – FAZA II" ukupno je vrijedan 250.849.670 kuna s PDV-om, a sufinancirat će se sa 73,09% iznosa prihvatljivih troškova. Projekt Osijek obuhvaća potrebna ulaganja u sustave javne vodoopskrbe i javne odvodnje na području aglomeracije Osijek i Bilje/Darda te pročišćavanja otpadnih voda izgradnjom sustava javne odvodnje i uređaja za pročišćavanje otpadnih voda te izgradnjom uređaja za pročišćavanje pitke vode s posebnom tehnologijom uklanjanja arsena s ciljem osiguranja isporuke zdravstveno ispravne vode.

Projekt Poreč "Sustav odvodnje i uređaji za pročišćavanje otpadnih voda grada Poreča – FAZA II" ukupno je vrijedan 358.178.431 kuna, a udio sufinanciranja EU sredstvima je 74,01% prihvatljivih troškova. Projekt Poreč obuhvaća ulaganja u sustave javne odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda na području 4 aglomeracije (Poreč- jug, Poreč-sjever, Lanterna i Vrsar) izgradnjom sustava javne odvodnje i ukupno 4 uređaja za pročišćavanje otpadnih voda s ciljem postizanja dobrog stanja voda, odnosno mora.

Autor/Izvor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / FOSCROT / MZOIE

Komentari

4000 znakova
DESNI
RIGHT TURBOPUHALA NOVA

Najnovije

REFLECTA RIGHT

Prijava na newsletter

ABB WIND NOVI

Najčitanije

CAPAROL 300-1
HEP OPSKRBA 2