HEPI JEDAN RAČUN

Specijali

ABB: VODEĆE DIGITALNE TEHNOLOGIJE U INDUSTRIJI32. Međunarodni znanstveno-stručni susret stručnjaka za plinHEP OPSKRBA: ENERGIJA MEĐU NAMA

Politika

Dobrović s predstavnicima braniteljskih udruga o problematici u NP Plitvička jezera

Dobrović s predstavnicima braniteljskih udruga o problematici u NP Plitvička jezera
Zagreb, 14. ožujka 2017. - Ministar zaštite okoliša i energetike Slaven Dobrović primio je predstavnike braniteljskih udruga s područja Plitvičkih jezera koji su izrazili nezadovoljstvo, kako ističu, dugogodišnjom devastacijom Nacionalnog parka Plitvička jezera.
Ministar je istaknuo kako je zaprimio prosvjedno pismo četiri braniteljske udruge - Udruge hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Plitvička jezera, Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata Općine Rakovica, Udruge hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Općine Saborsko i Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog tara Općine Plitvička jezera. Naglasio je da Ministarstvo aktivno radi na rješavanju problematike u NP Plitvička jezera, a koja uključuje problem s prekomjernom izgradnjom i posjećenošću.

Ivica Jandrić iz UHBD Plitvička jezera naveo je da predstavnici braniteljskih udruga u ovom slučaju zajednički nastupaju, s obzirom da je riječ o stvari od javnog interesa. Jandrić je dodao kako nije jasno tko je dopustio da se takve devastacije dogode te da oni ne mogu biti policajci, ali ne mogu niti stajati sa strane jer imaju obavezu prema svojim sumještanima koji žive od nacionalnog parka.

Ministar Dobrović naglasio je da iznimno cijeni njihov angažman. "Angažirali ste se u Domovinskom ratu kada je bilo potrebno braniti domovinu, kao i sada kada opet prepoznajete svoju odgovornost prema društvu", rekao je ministar Dobrović.

Naveo je da neće dozvoliti da se nanese šteta Nacionalnom parku Plitvička jezera i da se intenzivno radi na rješavanju problema. Ministar je, također, istaknuo ogromni potencijal Nacionalnog parka Plitvička jezera i na šire okruženje, sa intencijom da se oživi cijeli taj kraj, a gdje bi u prvom redu profitiralo upravo lokalno stanovništvo.

Autor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / FOSCROT

Komentari

4000 znakova
OBRTNICI 2016
PLINSKA DESNO

Najnovije

REFLECTA RIGHT

Prijava na newsletter

ABB WIND NOVI

Najčitanije

CAPAROL 300-1
HEP OPSKRBA POZADINA 2016