HEPI JEDAN RAČUN

Specijali

ABB: ENERGIJA I PRODUKTIVNOST ZA BOLJI SVIJET32. Međunarodni znanstveno-stručni susret stručnjaka za plinHEP OPSKRBA: ENERGIJA MEĐU NAMA

Politika

Dobrović u Azerbejdžanu na sastanku o projektu Južni plinski koridor

Dobrović u Azerbejdžanu na sastanku o projektu Južni plinski koridor
Zagreb, 23. veljače 2017. - Ministar zaštite okoliša i energetike Slaven Dobrović i pomoćnik ministra za energetiku Mate Rebić u Bakuu u Azerbejdžanu sudjeluju na 3. sastanku Savjetodavnog vijeća projekta Južni plinski koridor.
Na sastanku su ministri zaduženi za energetiku iz Albanije, Azerbajdžana, BiH, Bugarske, Crne Gore, Grčke, Gruzije, Hrvatske, Italije, Poljske, Srbije, Turkmenistana i Turske, uz predstavnike Europske komisije, SAD-a i Velike Britanije.

Na sastanku ministara će biti predstavljeno izvješće o napretku projekta Južni plinski koridor te će se raspravljati o pitanjima koja utječu na njegovu provedbu.

Južni plinski koridor vodio bi od kaspijskog polja Shah Deniz II preko Azerbajdžana, Gruzije, Turske, Grčke i Albanije do Italije. Na dio Transjadranskog plinovoda (TAP), koji ide od Grčke preko Albanije do Italije, priključila bi se i Hrvatska Jonsko-jadranskim plinovodom (IAP).

Autor/Izvor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / FOSCROT / MZOIP

Komentari

4000 znakova
OBRTNICI 2016
PLINSKA DESNO

Najnovije

REFLECTA RIGHT

Prijava na newsletter

ABB WIND

Najčitanije

CAPAROL 300-2
HEP OPSKRBA POZADINA 2016