HEPI

Specijali

ABB: VODEĆE DIGITALNE TEHNOLOGIJE U INDUSTRIJIREFLECTA: Inovacijama do bolje svjetlostiHEP OPSKRBA: ENERGIJA MEĐU NAMA

Znanost

Države BRICS-a će pojačati suradnju u području znanosti i inovacije

Države BRICS-a će pojačati suradnju u području znanosti i inovacije
Peking, 20. srpnja 2017. - Države BRICS-a će nastaviti jačati multilateralnu razmjenu i suradnju kako bi promovirale znanost i inovacije, sudeći prema deklaraciji koja je potpisana na sastanku ministara koji se u utorak održao u gradu Hangzhou, pokrajina Zhejiang.
Wan Gang, kineski ministar znanosti, izjavio je da su se pet država članica BRICS-a: Brazil, Rusija, Indija, Kina i Južnoafrička Republika, uvijek slagale oko činjenice da je inovacija jedna od pokretačkih sila održivog ekonomskog razvoja.

Rekao je da znanost, tehnologija i inovacija igraju važnu ulogu u otvaranju radnih mjesta, promoviranju strukturalne reforme i kompetitivnosti tržišta, kao i u rješavanju globalnih izazova.

"Kao rezultate svega navedenog, države članice BRICS-a moraju ojačati ulogu znanosti i tehnologije, olakšati multilateralne znanstvene projekte, razmjenu među narodima, i stvarati okvir za dugoročne projekte i suradnju", dodao je.

Države članice BRICS-a dom su oko 42 posto svjetske populacije, te s 18 posto pridonose svjetskom BDP-u, s 17 posto pridonose sveukupnom istraživačkom fondu i s 27 posto svim objavljenim znanstvenim člancima.

"Snažna uloga država članica BRICS-a u globalnom znanstvenom razvoju postaje vidljivija", rekao je ministar Wan Gang. "Više multilatealne suradnje i razmjene na svim razinama pomaže u otvaranju znanstvenog potencijala koji leži u svakoj državi članici".

Ministri su se također složili da će promovirati multilateralno privatno-javno partnerstvo, izgradnju znanstvenih parkova, istraživačku i tehnološku razmjenu, ulaganja i izgradnju platformi.

Autor/Izvor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / FOSCROT / CRI

Komentari

4000 znakova
DESNI
RIGHT TURBOPUHALA NOVA

Najnovije

REFLECTA RIGHT

Prijava na newsletter

ABB WIND NOVI

Najčitanije

CAPAROL 300-2
HEP OPSKRBA 2