OPĆA

Specijali

ABB: VODEĆE DIGITALNE TEHNOLOGIJE U INDUSTRIJIREFLECTA: Inovacijama do bolje svjetlostiHEP OPSKRBA: ENERGIJA MEĐU NAMA

Business

Đuro Đaković ostvario dobit od 2,3 milijuna kuna u prvom polugodištu 2017.

Đuro Đaković ostvario dobit od 2,3 milijuna kuna u prvom polugodištu 2017.
Zagreb, 30. srpnja 2017. - Grupacija Đuro Đaković u prvom je polugodištu ostvarila neto dobit od 2,3 milijuna kuna, za razliku od istog razdoblja lani kada je ostvaren gubitak od 10,8 milijuna kuna, podaci su iz konsolidiranog financijskog izvješća te tvrtke.
EBITDA (dobit prije amortizacije, financijskih prihoda i rashoda te poreza), je ostvarena u visini od 17,8 milijuna kuna, što je poboljšanje za 9,9 milijuna kuna.

Pozitivan EBITDA je jasan znak da je grupacija dosegla održivo poslovanje, navodi se u izvješću. Ostvarenim pozitivnim rezultatom grupacija je, kako ističu, ostvarila većinu zadanih ciljeva poslovanja za prva dva kvartala ove godine.

Ukupni prihodi grupacije Đuro Đaković ostvareni u prvih šest mjeseci ove godine iznose 254,5 milijuna kuna, što je 6,5 posto manje nego u istom razdoblju lani.

Prihodi od prodaje na domaćem tržištu ostvareni su u iznosu od 126,7 milijuna kuna što je 52,1 posto prihoda od prodaje, dok je na inozemnom tržištu ostvareno 47,9 posto prihoda od prodaje ili 116,4 milijuna kuna.

Uukupan prihod od izvoza porastao je 97,4 posto. Ukupni rashodi grupacije u prvom su polugodištu iznosili 252,2 milijuna kuna i manji su za 10,8 posto.


Autor/Izvor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / FOSCROT / Đuro Đaković

Komentari

4000 znakova
HEP KORISNICKA
RIGHT TURBOPUHALA NOVA

Najnovije

REFLECTA RIGHT

Prijava na newsletter

ABB WIND NOVI

Najčitanije

CAPAROL 300-2
HEP OPSKRBA 2