ABB WIND TOP NOVI

Specijali

ABB: VODEĆE DIGITALNE TEHNOLOGIJE U INDUSTRIJIREFLECTA: Inovacijama do bolje svjetlostiHEP OPSKRBA: ENERGIJA MEĐU NAMA

Politika

EK dobila mandat u specijalnom režimu za pregovore o "Sjevernom toku"

EK dobila mandat u specijalnom režimu za pregovore o "Sjevernom toku"
Bruxelles, 12. lipnja 2017. - Europska komisija dobila je mandat za pregovore o izgradnji drugog ogranka cjevovoda "Sjeverni tok" u specijalnom režimu, a razgovori će biti nastavljeni u rujnu", rekao je potpredsjednik EK zadužen za energetiku Maroš Šefčovič.
"Ovo su najnovije vijesti, komisija je odobrila mandat i mi ga sada moramo predstaviti zemljama sudionicama. Mi imamo pravo ne samo da sudjelujemo u debatama, nego i da predlažemo dopune u tekstu sporazuma. Podržavam stav ministra Novaka da ruska strana mora pažljivo proučiti mandat, nadam se da ćemo nastaviti razmatrati ovo pitanje, vjerojatno već u rujnu", rekao je potpredsjednik EK zadužen za pitanja energetske unije, Maroš Šefčovič na konferenciji za novinare u okviru ministarske konferencije o održivom energetskom razvoju u Astani.

Odgovarajući na isto pitanje ministar energetike Ruske Federacije, Aleksandar Novak naglasio je da ministarstvo energetike taj dokument još uvijek nije videlo.

Moramo proučiti dotični dokument jer mi je naš stav da bi izgradnju tog infrastrukturnog projekta trebale realizirati komercijalne kompanije. To je komercijalni projekt, rekao je.

Ministar je dodao da će konzultacije sa Šefčovičem biti nastavljene krajem kolovoza, prenosi agencija TASS.

Puštanje u rad cjevovoda "Sjeverni tok 2" planirano je za kraj 2019 godine.

Autor/Izvor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / FOSCROT / RBTH

Komentari

4000 znakova
HEP KORISNICKA
MNS RIGHT NOVA

Najnovije

Prijava na newsletter

ABB WIND NOVI

Najčitanije

CAPAROL
HEP OPSKRBA 2