MSN TOP NOVA

Specijali

ABB: VODEĆE DIGITALNE TEHNOLOGIJE U INDUSTRIJIREFLECTA: Inovacijama do bolje svjetlostiHEP OPSKRBA: ENERGIJA MEĐU NAMA

Business

EPS do kraja godine očekuje dobit od 42 milijuna eura

EPS do kraja godine očekuje dobit od 42 milijuna eura
Beograd, 06. listopada 2017. - Elektroprivreda Srbije (EPS) do kraja godine očekuje dobit od pet milijardi dinara (42 milijuna eura), a pored nepovoljnih vremenskih uvjeta u prvom polugodištu ove godine ostvaren je pozitivan financijski rezultat od 1,9 milijardi dinara pre plaćanja poreza, rekao je direktor sektora za ekonomske poslove u EPS-u Mladen Serventi.
Prema njegovim riječima, u naredne dvije godine očekuje se dobit od po 17 milijardi dinara, a te projekcije su rađene ne računajući povećanje cijena struje, rekao je Serventi.

Dodao je i da kompanija planira smanjenje distributivnih gubitaka struje sa sadašnjih 12,8 posto na 10,8 posto u 2019. godini.

Državni tajnik u Minostarsvu rudarstva i energetike Zoran Predić najavljue i da će Elektroprivreda Srbije u zaštitu okoliša do 2025. godine uložiti 900 milijuna eura.

"Za odsumporavanje, čime će se smanjiti emisija CO2 na termoelektrani 'Nikola Tesla' A biti će uloženo oko 170 milijuna evra, modernizirane su hidroelektrane Zvornik i Bajina Bašta, u termoelektrani Kostolac gradi se novi blok, a u rudarskom kombinatu Kolubara unapređuje se tehnologija iskopavanja ugljena i ujednačavanje kvalitete", rekao je Predić.

Autor/Izvor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / FOSCROT / SEEbiz

Komentari

4000 znakova
HEP KORISNICKA
MNS RIGHT NOVA

Najnovije

Prijava na newsletter

ABB WIND NOVI

Najčitanije

CAPAROL
HEP OPSKRBA 2