ABB WIND TOP NOVI

Specijali

ABB: VODEĆE DIGITALNE TEHNOLOGIJE U INDUSTRIJIREFLECTA: Inovacijama do bolje svjetlostiHEP OPSKRBA: ENERGIJA MEĐU NAMA

Business

Elon Musk pristao raditi deset godina bez plaće u Tesli

Elon Musk pristao raditi deset godina bez plaće u Tesli
New York, 26. siječnja 2018. - U najnovijoj redovnoj prijavi poslovnih podataka komisiji za vrijednosne papire (SEC) u Tesli su naveli zanimljive podatke o plaći koju će u narednim godinama primati, ili bolje rečeno neće primati, osnivač kompanije Elon Musk.
On je, naime, pristao cijelih deset godina raditi na poslovnom rastu kompanije bez plaće, a samo o rezultatima rada ovisit će mu bonusi.

Pred Muskom je za narednih deset godina postavljeno 12 ciljeva, svaki od kojih se sastoji od povećanja tržišne kapitalizacije kompanije za 50 milijardi dolara. Uspije li kompanija na čelu s njim u deset godina više nego udeseterostručiti svoju sadašnju vrijednost od oko 59 milijardi dolara, Musku se smiješi najveći bonus u povijesti biznisa – čak 55,8 milijardi dolara isplaćenih u dionicama Tesle.

Pred Teslom i Muskom je vrlo intenzivno razdoblje u kojem se očekuje da će električnni automobili polako početi ulaziti u mainstream autoindustrije, najavljena su nova vozila (sportski Roadster, kamion Semi), Model 3 tek kreće u prodaju, dok obnovljivi izvori energije i potražnja za baterijama rastu u cijelom svijetu. Sve ovo stavlja pred Teslu velike izazove ali i mogućnosti za rast, samo ako kompanija u skorije vrijeme počne više zarađivati na automobilima i ne bude konstantno "u minusu" na kraju godine.

Autor/Izvor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / FOSCROT / SEEbiz

Komentari

4000 znakova
HEP KORISNICKA
RIGHT TURBOPUHALA NOVA

Najnovije

Prijava na newsletter

ABB WIND NOVI

Najčitanije

CAPAROL
HEP OPSKRBA 2