HEP OPSKRBA - SVI BRENDOVI

Specijali

ABB: VODEĆE DIGITALNE TEHNOLOGIJE U INDUSTRIJIREFLECTA: Inovacijama do bolje svjetlostiHEP OPSKRBA: ENERGIJA MEĐU NAMA

Politika

Energetska obnova zgrada mora uključivati dizala i pokretne stepenice za osobe sa smanjenom pokretljivošću

Energetska obnova zgrada mora uključivati dizala i pokretne stepenice za osobe sa smanjenom pokretljivošću
Bruxelles, 01. prosinca 2017. - Zastupnici u Europskom parlamentu na jučerašnjoj plenarnoj sjednici u Bruxellesu raspravljali su o provedbi Europske strategije za osobe s invaliditetom.
Europski parlament se kontinuirano zalaže za prava osoba s invaliditetom i podizanje svijesti u javnosti o problemima s kojima se te osobe susreću, s obzirom na to da se procjenjuje kako u Europskoj uniji živi 80 milijuna ljudi s invaliditetom, od čega su 46 milijuna žene. Zastupnik Davor Škrlec u svom govoru osvrnuo se na nekoliko problema i izazova koji se nalaze pred državama članicama, s naglaskom na pristupačnost koja je vrlo važna u ostvarivanju prava osoba s invaliditetom.

"Mobilnost osoba s invaliditetom je jako važna kako bi im se omogućilo da budu uistinu ravnopravni članovi društva. Svjedoci smo da danas osobe s invaliditetom imaju otežan pristup kulturnim sadržajima i ne mogu, primjerice, otići u kazalište, kino i na razna sportska natjecanja. Problem postoji također i u pristupačnosti javnom prijevozu. I možda ono najvažnije, u nadolazećem razdoblju od 2020. do 2030. godine kada je u planu veliko ulaganje u obnovu zgrada zbog energetske učinkovitosti, potrebno je predvidjeti i osigurati financijska sredstva za ugradnju dizala i pokretnih stepenica. Na taj način omogućit ćemo svim osobama smanjene pokretljivosti, uključujući i naše umirovljenike, ravnopravno uključivanje u društvo, ali i kvalitetno stanovanje.", rekao je Škrlec.

Autor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / FOSCROT

Komentari

4000 znakova
RIGHT
RIGHT TURBOPUHALA NOVA

Najnovije

Prijava na newsletter

ABB WIND NOVI

Najčitanije

CAPAROL
HEP OPSKRBA POZADINA 2016