TOP

Specijali

ABB: VODEĆE DIGITALNE TEHNOLOGIJE U INDUSTRIJIREFLECTA: Inovacijama do bolje svjetlostiHEP OPSKRBA: ENERGIJA MEĐU NAMA

Energija

Energija: EU financiranja 2014-2015 iz programa HORIZON 2020

Energija: EU financiranja 2014-2015 iz programa HORIZON 2020
Zagreb, 04. prosinca 2013. - Savez za energetiku Hrvatske, u okviru edukacijsko-medijskog projekta GREENVESTbiz, održava nulti cjelodnevni edukaciji susret/seminar na temu "Energija: EU financiranja 2014-2015 iz prvog radnog programa HORIZON 2020", a koji će se održati u ponedjeljak, 16.12.2013. godine u Informativnom centru Saveza, ul. Petra Hektorovića 2/V, Zagreb, od 10:00 do 17:00 sati.
Prvi u Hrvatskoj donosimo sve pojedinosti strateškog dokumenta 'HORIZON 2020 - PRVI RADNI PROGRAM - 2014-2015 u području " SIGURNE, ČISTE I UČINKOVITE ENERGIJE"', a koji je temeljna podloga za financiranje projekata energetske učinkovitosti, konkurentne niskougljične energije te naprednih (inteligentnih) gradova i zajednica u naredne dvije godine na razini svih zemalja članica Europske unije. Osim toga, tema seminara bit će i prvi natječaj u okviru ovog programa, a koji će biti otvoren tijekom mjeseca prosinca. Vodstvo Saveza za energetiku Hrvatske navedeni je dokument pripremilo i na hrvatskom jeziku te će isti biti dostupan na uvid isključivo polaznicima edukacije. Iskoristite priliku te se u samo jednom danu informirajte o dvogodišnjem financijskom programu HORIZON-a u energetskom sektoru.

Obzirom na izrazitu kompleksnost teme i iznimno opširni program aktivnosti uključenih u prvi radni program HORIZON 2020 energetskog izazova, edukacija/seminar će obraditi sve teme dostupne u članku pod naslovom 'Aktivnosti uključene u prvi radni program HORIZON 2020 energetskog izazova'.

Svoju prijavu sudjelovanja na seminaru možete izvršiti ispunjavanjem obrasca u nastavku ili ispunjavanjem obrasca u vezanim dokumentima. Cijena seminara iznosi 1.500,00 HRK s uključenim PDV-om te se uplaćuje jednokratno prije dana održavanja seminara. Članovi Saveza za energetiku Hrvatske, a sukladno članskim pogodnostima, ostvaruju 25% nižu cijenu kotizacije. Kotizaciju se u mogućnosti platiti i putem POS uređaja, jednokratno ili obročno, u poslovnici Saveza za energetiku Hrvatske. Pohađanje nultog seminara priznaje se kao jedna obvezna odslušana tema iz programa GREENVESTbiz, ali pohađanje ove teme ne obvezuje Vas na pohađanje ijedne druge teme u narednom periodu.  Detalje o seminaru možete dobiti pozivom u Savez za energetiku Hrvatske na telefon +385-1-6441-445 ili slanjem upita na tomislav.marjanovic@croenergo.eu.

Projekt GREENVESTbiz, osmišljen od strane stručnjaka Saveza za energetiku Hrvatske, jest projekt najopsežnije opće-medijske te stručne edukacije s ciljevima postizanja najsnažnijeg javnog utjecaja o pitanjima zelenoga gospodarstva od strane vrhunskih i renomiranih stručnjaka te ostvarivanja jedne od razine profesionalne educiranosti svih zainteresiranih strana unutar 12 strateških područja zelenoga gospodarstva (biz+, biz++ ili biz+++). Projekt GREENVESTbiz, koji se provodi u suradnji s portalima 24sata.hr, vecernji.hr, poslovni.hr i croenergo.eu, službeno počinje 01. siječnja 2014. godine i trajati će sve do 31.12.2014. godine kada se očekuje njegov nastavak. Sve zainteresirane strane (studenti, zaposlenici u javnim službama i tvrtkama, vlasnici i zaposlenici u privatnim udrugama, tvrtkama i društvima te drugi) u mogućnosti su odabrati cjelodnevne edukacijske susrete/seminare odnosno ukupno 12 tema unutar 4 kvartalna područja (održiva gradnja, energetika, održive tehnologije i zaštita okoliša), a prema sljedećem rasporedu:
RBR Kvartalno područje RSL Tema cjelodnevne edukacije Termin
01 ODRŽIVA GRADNJA A Održiva arhitektura 31.01.
B Niskougljična gradnja 28.02.
C Održivo uređenje i inteligentno upravljanje domom 28.03.
02 ENERGETIKA D Obnovljivi izvori energije 30.04.
E Energetska učinkovitost 30.05.
F Napredni prijenos i distribucija 27.06.
03 ODRŽIVE TEHNOLOGIJE G Niskougljična i e-mobilnost 25.07.
H Održivi niskougljični kućanski i industrijski uređaji i sustavi 29.08.
I Ekološka proizvodnja hrane 26.09.
04 ZAŠTITA OKOLIŠA J Tehnologije reciklaže i proizvodi od recikliranih materijala 31.10.
K Održivi turizam 28.11.
L Održivo upravljanje vodnim resursima 22.12.
Obzirom na tržišna kretanja i aktualnosti, posebno s naglaskom na kretanja na razini Europske unije, organizator zadržava pravo službeni godišnji edukacijski progam nadopuniti dodatnim temama koje će također biti priznate kao obvezno odslušane teme iz programa GREENVESTbiz. Edukacijski program u značajnoj će mjeri biti bodovan (sukladno kriterijima Komora) o čemu će organizator izvijestiti uoči održavanja svake teme, dok se glavno obilježje ove edukacije odlikuje certifikatom Saveza za energetiku Hrvatske o razini stručne educiranosti u segmentu zelenoga gospodarstva. Naime, polaznici su u mogućnosti odabrati teme iz bilo kojeg kvartalnog područja te ostvariti sljedeće razine certifikacije:
RBR Razina certifikata Obvezni broj tema iz bilo kojeg kvartalnog područja Cijena/kn
01 GREENVESTbiz+ 03 4.500,00
02 GREENVESTbiz++ 06 7.500,00
03 GREENVESTbiz+++ 09+
9.000,00
Medijski segment GREENVESTbiz projekta biti će realiziran u suradnji s portalima 24sata.hr, vecernji.hr, poslovni.hr i croenergo.eu na način da će se, neovisno o redovnoj dnevnoj produkciji svih portala zasebno, plasirati niz stručnih članaka, a u čiji će sadržaj biti primarno uključeni predstavnici tvrtki-članica i partnera Saveza za energetiku Hrvatske te drugi renomirani stručnjaci. Procjenjuje se kako će tijekom 2014. godine biti publicirano nešto više od 500 stručnih članaka, a da će mjesečni doseg čitanosti biti nešto veći od 2 milijuna korisnika. Navedeno zapravo predstavlja do sada najveći i najopširniji medijski utjecaj u segmentu zelenoga gospodarstva ikad te će poslužiti kao izvrsna platforma za kreiranje pozitivnih društvenih i gospodarskih promjena.

"Svečano predstavljanje projekta GREEVESTbiz održati će se 19.12.2013. godine povodom završne svečanosti Saveza za energetiku Hrvatske kojom će prigodom biti dodijeljene prve stipendije studentima koji se obrazuju za zanimanja u području zelenoga gospodarstva.", istaknuo je Tomislav Marjanović, predsjednik Saveza za energetiku Hrvatske.

Detalje o edukacijsko-medijskom projektu GREENVESTbiz možete dobiti pozivom u Savez za energetiku Hrvatske na telefon +385-1-6441-445 ili slanjem upita na tomislav.marjanovic@croenergo.eu.

Autor: © Portal croenergo.eu (T.M.; M.P.) / ENERGO MEDIA SERVIS
* * * * * * * *
Pošalji

Vezane teme

DESNI
RIGHT TURBOPUHALA NOVA

Najnovije

REFLECTA RIGHT

Prijava na newsletter

ABB WIND NOVI

Najčitanije

CAPAROL 300-2
HEP OPSKRBA 2