ZELEN

Specijali

ABB: VODEĆE DIGITALNE TEHNOLOGIJE U INDUSTRIJIREFLECTA: Inovacijama do bolje svjetlostiHEP OPSKRBA: ENERGIJA MEĐU NAMA
Zagreb, 16. veljače 2017. - Najveći domaći trgovac plinom Pavao Vujnovac kupio je od Ivice Todorića tvrtku e-Kolektor koja se bavi gospodarenjem otpadom. Kupoprodajni ugovor potpisan je u subotu tijekom dana između Energije naturalis, krovne tvrtke Vujnovčeve grupacije i Tiska, kompanije iz koncerna Agrokor koja je osnovala i razvila.
Iako se u kuloarima priča kako je prodajom e-Kolektora Todorić prebio velike dugove koje ima prema Vujnovcu tportalov izvor koji je dobro upućen u čitav posao tvrdi kako to nije točno.

Tisak se, kaže sugovornik tportala, odlučio na prodaju jer se želi usredotočiti na osnovnu djelatnost. S druge strane Vujnovcu je to bila prilika da dodatno razgrana svoj posao do sad usmjeren na energetiku i logistiku.

Naravno sve se može sagledati i kroz prizmu trenutnih naznaka financijske nestabilnosti Agrokora kojem će dobro doći svježi kapital od prodaje e-Kolektora. Kolika je vrijednost transakcije nije poznato. E-Kolektor je prema zadnjem dostupnom financijskom izvješću u 2015. uprihodio 47,6 milijuna kuna što je pratila dobit od dva milijuna kuna.

Tvrtka je krenula s radom 2014., a u osnovali su je Todorićev Tisak i poduzetnik Ilija Špikić iz Jastrebarskog koji je među prvima u Hrvatskoj sredinom 1990-ih krenuo u biznis s otpadom.

Autor/Izvor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / FOSCROT / tportal

Komentari

4000 znakova
HEP KORISNICKA
MNS RIGHT NOVA

Najnovije

REFLECTA RIGHT

Prijava na newsletter

ABB WIND NOVI

Najčitanije

CAPAROL 300-2
HEP OPSKRBA 2