ABB WIND TOP NOVI

Specijali

ABB: VODEĆE DIGITALNE TEHNOLOGIJE U INDUSTRIJIREFLECTA: Inovacijama do bolje svjetlostiHEP OPSKRBA: ENERGIJA MEĐU NAMA
Bruxelles, 28. ožujka 2017. - Europski sud pravde u Luksemburgu presudio je da su sankcije EU protiv najveće ruske naftne kompanije "Rosneft", zakonite odnosno osnovane.
Rješenje je donešeno kao odgovor na obraćanje britanskog suda. U veljači 2015. godine, London je tražio mišljenje europskog sudskog tijela, poslije žalbe "Rosnefta" na ograničenja unutar sektora koja su postavljena toj tvrtki u Velikoj Britaniji.

U europskom sudu su izjavili kako nema "nikakvih elemenata" koji bi mogli dovesti u sumnju zakonitost donešenih ograničenja. U rješenju se naglašava, kako sporazum o partnerstvu i suradnji između Europske unije i Rusije ne proturiječi uvođenju sankcija.

"Vijeće Europske unije imalo je osnove za poduzete radnje", piše u sažetku rješenja.

"Uvedena ograničenja spriječavaju izdavanje međunarodnih certifikata, što praktički nanosi štetu dioničarima i partnerima tvrtke "Rosneft".

U naftnoj kompaniji smatraju kako je Europska unija uvela ograničenja kako bi istisnula Rusiju s tržišta i stvorila nove prepreke za poslovanje. Predstavnik tvrtke "Rosneft", Mihail Leontjev ranije je izjavio kako Vijeće Europske unije, koje je donijelo sankcije, nema ovlasti za navedenu radnju, prenosi ruska agencija RIA Novosti.

Autor/Izvor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / FOSCROT / RBTH

Komentari

4000 znakova
HEP KORISNICKA
MNS RIGHT NOVA

Najnovije

Prijava na newsletter

ABB WIND NOVI

Najčitanije

CAPAROL
HEP OPSKRBA 2