TOP TURBOPUHALA NOVA

Specijali

ABB: VODEĆE DIGITALNE TEHNOLOGIJE U INDUSTRIJIREFLECTA: Inovacijama do bolje svjetlostiHEP OPSKRBA: ENERGIJA MEĐU NAMA

Prijevoz

Francuska: Potpuna obustava prodaje benzinaca i dizelaša

Francuska: Potpuna obustava prodaje benzinaca i dizelaša
Pariz, 07. srpnja 2017. - Francuska će do 2040. godine potpuno obustaviti prodaju automobila na benzin i dizel goriva, prenosi francuska novinska agencija AFP.
Novi francuski ministar zaštite okoliša Nicolas Houlot objavio je svoj plan za očuvanje klime na konferenciji za novinare i rekao: "Najavljujemo kraj prodaje benzinskih i dizel motora do 2040. godine!"

Hulot nije precizirao da li taj kraj podrazumijeva i potpunu zabranu prodaje benzinskih i dizel motora, i kako bi se uopće ova zabrana mogla provesti. Također, on nije precizirao niti da li će ova zabrana uključivati i hibridne automobile.

Ono što je novi ministar posebno naglasio je da će meta biti lokalni proizvođači automobila i da će se njima nametnuti "teško opterećenje".

Ova vijest dolazi u trenutku kada se veliki broj proizvođača već okreće proizvodnji hibridnih i električnih automobila kako bi odgovorili na sve veće zahtjeve regulatora i tržišta.

Podsjetimo, švedska automobilska kompanija Volvo je najavila da će svi njeni novi automobili od 2019. godine imati električni motor. To znači da će prestati sa proizvodnjom automobila kojima pogon isključivo daju motori s unutrašnjim izgaranjem.

Globalna prodaja električnih automobila je prošle godine bila manja od jedan posto tržišta. Ali prema IDTechEKS-u, istraživaču tržišta, prodaja čistih električnih automobila će se povećati sa 672.000, u ovoj godini na skoro 7 milijuna u 2027.

Autor/Izvor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / FOSCROT / B92

Komentari

4000 znakova
HEP KORISNICKA
DRIVES RIGHT

Najnovije

Prijava na newsletter

ABB WIND NOVI

Najčitanije

CAPAROL
HEP OPSKRBA 2