OPĆA

Specijali

ABB: VODEĆE DIGITALNE TEHNOLOGIJE U INDUSTRIJIREFLECTA: Inovacijama do bolje svjetlostiHEP OPSKRBA: ENERGIJA MEĐU NAMA

Lifestyle

Francuska zabranjuje "odrezak" od soje i vegetarijansku "kobasicu"

Francuska zabranjuje "odrezak" od soje i vegetarijansku "kobasicu"
Pariz, 21. travnja 2018. - U Francuskoj će biti zabranjeni proizvodi čiji se nazivi dovode u vezu sa mesom, a osnova im je povrće, kao što su odresci od soje ili vegetarijanske kobasice, zbog dovođenja potrošača u zabludu.
Proizvođači hrane više neće moći koristiti izraze "odrezak", "kobasica" ili bilo koji drugi termin koji se povezuje za meso u opisu proizvoda, ukoliko on nije djelomično ili u cjelosti napravljen od mesa.

Ova mjera odnositi će se i na vegetarijanske ili veganske proizvode koji se na tržište plasiraju kao mliječne alternative.

Nepoštivanje ovih mjera rezultirati će novčanom kaznom do 300.000 eura.

Ovaj propis, koji je pridodan kao amandman na Zakon o poljoprivredi, predložio je poslanik koji je farmer i tvrdi da proizvodi kao što su veganske kobasice i druge vegetarijanske alternative zbunjuju potrošače.

"Važno je boriti se protiv lažnih tvrdnji. Naši proizvodi moraju biti pravilno označeni: izrazi 'sir' ili 'odrezak' bit će rezervirani za proizvode životinjskog porijekla", rekao je Jean-Baptiste Maunier, član političkog pokreta "Republika u pokretu" predsjednika Emmanuela Macrona.

Autor: © Portal croenergo.eu (T.A.B.) / FOSCROT / Klix.ba

Komentari

4000 znakova
HEP KORISNICKA
RIGHT TURBOPUHALA NOVA

Najnovije

REFLECTA RIGHT

Prijava na newsletter

ABB WIND NOVI

Najčitanije

CAPAROL 300-1
HEP OPSKRBA 2