OPĆA

Specijali

ABB: VODEĆE DIGITALNE TEHNOLOGIJE U INDUSTRIJIREFLECTA: Inovacijama do bolje svjetlostiHEP OPSKRBA: ENERGIJA MEĐU NAMA

Business

General Motors zaključio kvartal s neto gubitkom zbog troška prodaje Opela

General Motors zaključio kvartal s neto gubitkom zbog troška prodaje Opela
New York, 25. listopada 2017. - Američki automobilski div General Motors izvijestio je u utorak da je treće tromjesečje zaključio s neto gubitkom od tri milijarde dolara zbog troška povezanog s prodajom Opel/Vauxhalla.
U istom razdoblju prošle godine kompanija je zabilježila neto dobit od 2,77 milijardi dolara. U ovogodišnjem trećem tromjesečju kompanija je zabilježila jednokratni trošak povezan s prodajom Opel/Vauxhalla od 5,4 milijarde dolara. GM-ovi su prihodi u promatranom razdoblju pali 13,5 posto, na 33,9 milijardi dolara.

Potražnja za automobilima u Sjevernoj Americi splasnula je ove godine pa su u GM-u odlučilismanjiti proizvodnju manje popularnih modela limuzina u pojedinim pogonima u SAD-u.

Očekivalo se da će poslovne rezultate američkog diva u toj regiji zakočiti i veći poticaji ovlaštenim auto-salonima da se 'riješe' manje poularnih modela. Utjecaj tih poticaja ublažio je rujanski skok potražnje u Teksasu i ostalim područjima poharanim poplavama nakon pustošenja uragana Harvey i Irma.

U sjevernoameričkoj regiji operativna dobit GM-a smanjena je 42,2 posto, na 2,1 milijardu dolara.

U međunarodnom odjelu dobit je povećana a u Južnoj Americi kompanija je poslovala pozitivno nakon gubitka u istom prošlogodišnjem razdoblju.

GM je zaključio treće tromjesečje s operativnom dobiti po dionici od 1,32 dolara.

Autor/Izvor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / FOSCROT / SEEbiz

Komentari

4000 znakova
HEP KORISNICKA
RIGHT TURBOPUHALA NOVA

Najnovije

REFLECTA RIGHT

Prijava na newsletter

ABB WIND NOVI

Najčitanije

CAPAROL 300-1
HEP OPSKRBA 2