OPĆA

Specijali

ABB: VODEĆE DIGITALNE TEHNOLOGIJE U INDUSTRIJIREFLECTA: Inovacijama do bolje svjetlostiHEP OPSKRBA: ENERGIJA MEĐU NAMA
München, 13. ožujka 2017. – HEP Opskrba dobitnica je ovogodišnje iF DESIGN nagrade u kategoriji produkt dizajna u javnoj arhitekturi, za dizajn ELEN Leaf stanice za punjenje električnih vozila.
Organizator natječaja, jednog od najcjenjenijih na području dizajna u svijetu, iF International Forum Design GmbH, najstarija je nezavisna organizacija za dizajn u Njemačkoj, sa sjedištem u Hannoveru. Ove je godine za nagradu iF DESIGN, koja je prepoznata je kao simbol izvrsnosti dizajna diljem svijeta, prijavljeno 5500 radova iz 59 zemalja, a u međunarodnom je žiriju sudjelovalo 58 stručnjaka.
Nada Podnar, Ana Bani¦ç G+Âttlicher, Ma+ía Vukmanovi¦ç , Ivica Skori¦ç.jpg
Nagrađeni rad, jedinstvena ELEN Leaf punionica za električna vozila, postavljena je na Trgu Stjepana Radića ispred zgrade Gradske uprave Grada Zagreba. Riječ je o prototipu najsuvremenije stanice za punjenje električnih automobila u Hrvatskoj, ujedno i prvoj punionici koja za napajanje koristi solarnu energiju. Natječaj za idejno rješenje stanice provela je HEP Opskrba  u suradnji s Hrvatskim dizajnerskim društvom. Na natječaj je pristiglo više od dvadeset radova, od kojih su tri najbolja nagrađena, a za izvedbeno rješenje odabran je rad dizajnerica Ane Banić Göttlicher i Maše Vukmanović. Autor tipskog projekta i glavni projektant je arhitekt Ivan Galić, Nop Studio, a radove  je izvela tvrtka Elna kabel iz Zagreba. Stanica ELEN Leaf realizirana je u Zagrebu 2016. godine.

Elen Leaf primjer je uspješne suradnje dizajnerske i arhitektonske struke. Svi autori pojedinačno iza sebe imaju niz izložbi, priznanja i nagrada, a od struke su kao tim dobili su najveću potvrdu izvrsnosti kroz iF Design Award 2017.

ELEN Leaf punionica u Zagrebu kruna je HEP-ovog razvojnog projekta ELEN. Stanica se sastoji od dvije nadstrešnice sa solarnim panelima, reklamnim totemom i ultra brzom punionicom za punjenje električnih vozila snage 50 KW DC i 43 KW AC uz mogućnost istovremenog punjenja dvaju vozila. Na punionici su uklopljeni  grafički standardi brenda ELEN uz korištenje gradijenta zelene boje na oplati koje sugeriraju punjenje automobila. Pomoću solarnih panela ELEN Leaf stanica iz obnovljivog izvora godišnje će proizvoditi 3000 kWh električne energije.
Nada Podnar i Ivica Skori¦ç.jpg
Na fotografiji: Nada Podnar, direktorica marketinga HEP Opskrbe i Ivica Skorić, voditelj HEP-ovog razvojnog projekta ELEN
Već više od 60 godina, iF DESIGN nagrada prepoznata je kao mjerilo za kvalitetu u izuzetnom dizajnu te je jedna od najvažnijih dizajnerskih nagrada na svijetu. Natjecatelji se prijavljuju u sljedećim kategorijama: proizvod, pakiranje, komunikacija i usluga dizajna, arhitektura i unutarnja arhitektura te stručni koncepti. Svi nagrađeni radovi predstavljeni su u vodiču iF WORLD DESIGN GUIDE, iF Design aplikaciji iF design app, te će biti izloženi na iF Design izložbi u Hamburgu, iF design exhibition Hamburg.
Autor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / FOSCROT

Komentari

4000 znakova
DESNI
DRIVES RIGHT

Najnovije

REFLECTA RIGHT

Prijava na newsletter

ABB WIND NOVI

Najčitanije

CAPAROL 300-2
HEP OPSKRBA 2