ABB WIND TOP NOVI

Specijali

ABB: VODEĆE DIGITALNE TEHNOLOGIJE U INDUSTRIJIREFLECTA: Inovacijama do bolje svjetlostiHEP OPSKRBA: ENERGIJA MEĐU NAMA

Business

HEP Opskrba velikim kupcima nudi novu uslugu - HEPI Trader

HEP Opskrba velikim kupcima nudi novu uslugu - HEPI Trader
Zagreb, 09. studenog 201 - HEP Opskrba novim proizvodom, aplikacijom HEPI Trader velikim kupcima iz kategorije poduzetništvo nudi samostalno upravljanje nabavom električne energije, izvijestili su u srijedu iz Hrvatske elektroprivrede (HEP).
"HEPI Trader je ime nove usluge i softverske aplikacije HEP Opskrbe, kojom će velikim kupcima iz kategorije poduzetništvo biti omogućeno da samostalno upravljaju nabavom električne energije, imaju uvid u stanje na tržištu električnom energijom i kupuju je na tranše", navodi se u priopćenju.

Direktorica HEP Opskrbe Tina Jakaša ističe kako je iskustvo u radu s velikim kupcima iz kategorije poduzetništva, u Hrvatskoj, Sloveniji te Bosni i Hercegovini, pokazalo da oni internacionalizacijom poslovanja ili prelaskom u vlasništvo velikih inozemnih kompanija stječu znanja o kupovini i upravljanju troškovima električne energije.

"Veliki industrijski kupci, posebice energetski intenzivni, traže cijenu električne energije koja im omogućava veću profitabilnost poslovanja. Cilj elektroprivreda u upravljanju portfeljem je omogućiti kupcima cjenovno konkurentnu i pouzdanu opskrbu električnom energijom, uz povećanu efikasnost proizvodnje, prijenosne i distribucijske mreže, kao i potrošnje energije kod krajnjih kupaca, te smanjenje utjecaja na okoliš", naglašava Jakaša.

Novim softverskim rješenjem, koje je rezultat sinergije HEP grupe, HEP Opskrba velikim kupcima nudi mogućnost samostalnog upravljanje nabavom električne energije i optimizaciju troškova.

Direktor HEP Trgovine Ante Ćurić ističe kako HEPI Trader kupcima u Hrvatskoj, Sloveniji, BiH i Srbiji omogućava online pregled ugovora i transakcija, zadavanje naloga za kupnju, pregled izvješća o analizi kretanja cijena na veleprodajnim tržištima te pregled ostvarene prosječne cijene po transakcijama.

"Svaki dan se sve zatvorene transakcije šalju u HEP Trgovinu koja upravlja portfeljem HEP grupe. Riječ je o snažnom softverskom alatu pomoću kojeg kupac virtualno komunicira s tržištem električne energije, nabavlja električnu energiju u vrijeme koje smatra optimalnim i po cijenama za koje procjenjuje da zadovoljavaju njegove potrebe", kaže Ćurić.

Uz usluge informiranja, savjetovanja i pomoći u nabavi električne energije, HEPI Trader velikim kupcima omogućava sveobuhvatan i transparentan uvid u kretanja na tržištu električne energije, usporedbe cijena u Hrvatskoj, regiji i šire.
Proizvod je primarno namijenjen velikim kupcima električne energije u kategoriji poduzetništvo (s godišnjom potrošnjom većom od 0,5 gigavatsati (GWh odnosno milijuna kilovatsati) i to kupcima HEP Opskrbe u Hrvatskoj, odnosno HEP Energije u BiH i Srbiji, a iz HEP-a najavljuju da će u budućnosti biti dostupan i manjim kupcima u kategoriji poduzetništvo.

Po podacima iz priopćenja, HEP je vodeći opskrbljivač s udjelom od 85 posto ukupnog hrvatskog tržišta električne energije, a HEP Opskrba opskrbljuje više od 40.000 kupaca kategorije poduzetništvo u Hrvatskoj, ukupne godišnje potrošnje od 7,1 teravatsati (TWh odnosno milijardi kilovatsati), a sinergijom s tvrtkama kćerima HEP Trgovine u regiji, opskrbljuje više od 350 industrijskih kupaca na tržištu Slovenije s godišnjom potrošnjom većom od 2,1 TWh te nekoliko kupac u BiH i Srbiji.

Autor/Izvor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / FOSCROT / HEP

Komentari

4000 znakova
HEP KORISNICKA
DRIVES RIGHT

Najnovije

Prijava na newsletter

ABB WIND NOVI

Najčitanije

CAPAROL
HEP OPSKRBA 2