ZELEN

Specijali

ABB: VODEĆE DIGITALNE TEHNOLOGIJE U INDUSTRIJIREFLECTA: Inovacijama do bolje svjetlostiHEP OPSKRBA: ENERGIJA MEĐU NAMA

Energija

Hrvatske i slovenske agencije najavljuju suradnju na energetskim projektima

Hrvatske i slovenske agencije najavljuju suradnju na energetskim projektima
Zagreb, 06. listopada 2017. - Hrvatske i slovenske energetske agencije, njih ukupno 12 složile su se da im je jedan od prioriteta uspostava prekogranične suradnje na energetskim projektima za koje se novac može povući iz europskih fondova, te s tom inicijativom idu prema hrvatskoj i slovenskoj vladi i Europskoj komisiji.
U fokusu su projekti OIE i energetske učinkovitosti, za koje se traži da dobiju više prostora u Programu prekogranične suradnje. Suradnja u tom programu pod svojevrsnom je blokadom, a zadnji natječaj raspisan je samo za projekte iz kulturne baštine i turizma.

Energetske agencije dviju zemalja, u kojima je zaposleno 120 stručnjaka, do sada su zajednički provele investicijske projekte vrijedne 200 milijuna eura, a procjena je da se suradnjom dviju zemalja mogu postići uštede veće od 30%.

Iza ove inicijative s hrvatske strane potpisuje se REGEA, koja je osigurala više od 400 mil. kn bespovratnih sredstava iz EU, a realizirani projekti ukupno su vrijedni blizu milijardu kuna.

Autor/Izvor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / FOSCROT / SEEbiz

Komentari

4000 znakova
DESNI
DRIVES RIGHT

Najnovije

REFLECTA RIGHT

Prijava na newsletter

ABB WIND NOVI

Najčitanije

CAPAROL 300-2
HEP OPSKRBA 2