ABB WIND TOP NOVI

Specijali

ABB: VODEĆE DIGITALNE TEHNOLOGIJE U INDUSTRIJIREFLECTA: Inovacijama do bolje svjetlostiHEP OPSKRBA: ENERGIJA MEĐU NAMA

Business

IGH među šest kandidata za posao idejnog projekta ekološke rekonstrukcije TE Pljevlja

IGH među šest kandidata za posao idejnog projekta ekološke rekonstrukcije TE Pljevlja
Podgorica, 13. veljače 2018. - Na natječaj za nabavku usluge izrade idejnog projekta ekološke rekonstrukcije prvog bloka Termoelektrane "Pljevlja" stiglo je šest ponuda koje su otvorene u Elektroprivredi Crne Gore. Stigle su po dvije ponude iz Njemačke i Hrvatske, jednu ponudu je dostavio konzorcij iz Češke, i jednu crnogorsko-srpski konzorcij.
"EPCG je 25. prosinca 2017. godine raspisao natječaj za izbor kompanije za izradu idejnog projekta, a shodno tehničkim specifikacijma vrijednost natječaja iznosi 900 tisuća eura sa PDV-om", navodi se u priopćenju EPCG dostavljenom portalu Investitor.me.

Zajednička ponuda poslale su kompanije Škoda Praha a.s. i Škoda Praha Invest s.r.o iz Češke Republike, kao i grupa ponuđača iz Hrvatske: Institut IGH, Zarubezhenergoprojekt i CAU – "Centar za arhitekturu i urbanizam".

Ponude su poslale kompanije Steag Energy Services Gmbh i VPC Gmbh iz Njemačke. Grupa ponuđača: Institut za građevinarstvo doo Podgorica i Institut za istraživanja i projektovanja u privredi doo Beograd, poslala je, takođe, ponudu, kao i konzorcij "Ekonerg – Nikcom –Esotech" iz Hrvatske.

"Izvođenju radova na ekološkoj rekonstrukciji, vrijednoj 40 milijuna eura, prethodi faza izrade Idejnog projekta koji će definirati najbolje potrebna tehnološka rješenja za ekološku rekonstrukciju Bloka I TE "Pljevlja".

Plan je da se poslije odabira kompanije i izrade idejnog projekta, izvrši izbor izvođača i opreme koja će se instalirati u periodu od oko tri godine. Plan je da se projekt ekološke rekonstrukcije završi do 2021, a uključuje, između ostalog, izgradnju sistema za odsumporavanje, denitrifikaciju, unaprjeđenje rada elektorfilterskog posrojenja, izgradnju sistema otpadnih voda i rekonstrukciju sistema transporta nus produkata sagorijevanja, kao i izgradnju toplinske stanice kao dijela projekta toplifikacije Pljevlja", javljaju iz EPCG.

Autor/Izvor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / FOSCROT / Investitor.me

Komentari

4000 znakova
HEP KORISNICKA
DRIVES RIGHT

Najnovije

Prijava na newsletter

ABB WIND NOVI

Najčitanije

CAPAROL
HEP OPSKRBA 2