ABB WIND TOP NOVI

Specijali

ABB: VODEĆE DIGITALNE TEHNOLOGIJE U INDUSTRIJIREFLECTA: Inovacijama do bolje svjetlostiHEP OPSKRBA: ENERGIJA MEĐU NAMA

Business

Ina: Strateška odrednica je održivo rafinerijsko poslovanje

Ina: Strateška odrednica je održivo rafinerijsko poslovanje
Zagreb, 25. kolovoza 2017. - Inina je strateška odrednica održivo rafinerijsko poslovanje. To uključuje odluku vezanu za ulaganje u Postrojenje za obradu teških ostataka u Rafineriji nafte Rijeka, vrijedno oko tri milijarde kuna, ali i dugoročno održivo rješenje za Rafineriju nafte Sisak.
U skladu s tim, početkom godine kompanija je angažirala Deloitte za provedbu projekta identifikacije i analize strateških opcija održivog poslovanja na sisačkoj lokaciji. Deloitte je proveo detaljnu i sveobuhvatnu analizu koja je predstavljena Nadzornom odboru i Upravi kompanije te se trenutno razmatra i bit će predstavljena svim uključenim dionicima.

Do transporta nafte iz Rafinerije nafte Sisak u Rafineriju nafte Rijeka nije došlo niti će se isti dogoditi u narednim danima te nikome ne bi trebalo biti u interesu podizati tenzije i u javnost iznositi neprovjerene informacije. Svrha takvog transporta, ukoliko bi do njega došlo u budućnosti, bila bi testiranje internih kapaciteta u skladu s najvišim standardima zaštite zdravlja, sigurnosti i okoliša, a u skladu s danim smjernicama Uprave operativnom menadžmentu. Daljnje aktivnosti prijevoza domaće nafte željeznicom nakon toga, podložne su odluci Uprave.
 
Naglašavamo kako je kompanija otvorena za socijalni dijalog jer smatramo kako je nužno provesti pregovore sa svim relevantnim dionicima na temu budućnosti Rafinerije nafte Sisak. Međutim, transport nafte i slične odluke nisu pitanje socijalnog dijaloga, već spadaju u domenu odgovornosti menadžmenta koji treba donositi odluke u najboljem interesu kompanije.

Podsjećamo kako je u 2016. godini Rafinerija nafte Sisak generirala negativni tijek novca u iznosu od (194) milijuna kuna, a samo u prvoj polovici 2017. godine dodatnih (113) milijuna kuna.

Autor/Izvor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / FOSCROT / INA

Komentari

4000 znakova
HEP KORISNICKA
RIGHT TURBOPUHALA NOVA

Najnovije

Prijava na newsletter

ABB WIND NOVI

Najčitanije

CAPAROL
HEP OPSKRBA 2