ABB WIND TOP NOVI

Specijali

ABB: VODEĆE DIGITALNE TEHNOLOGIJE U INDUSTRIJIREFLECTA: Inovacijama do bolje svjetlostiHEP OPSKRBA: ENERGIJA MEĐU NAMA

Business

Indija postaje drugi najveći proizvodač čelika na svijetu

Indija postaje drugi najveći proizvodač čelika na svijetu
New Delhi, 10. travnja 2017. - Indija, koja grabi ka poziciji drugog najvećeg svjetskog proizvođača čelika, odmah iza Kine, proizvela je u ovoj godini do kraja ožujka rekordne količine tog metala.
Cilj velike proizvodnje je podmiriti rastuću domaću potražnju uz istovremeno podizanje izvoza na najviše zabilježene razine. Proizvodnja je u prvom tromjesečju skočila za 11 posto na 101.3 milijuna tona, a Indija je po prvi put u tri godine postala neto izvoznik, udvostručivši isporuke na 8.2 milijuna tona, prenosi "Bloomberg".

Indija je tako na putu da prestigne Japan kao drugi najveći svjetski proizvođač čelika do 2019. godine. Navodi se kako su čeličane povećale proizvodnju kako bi zadovoljile sve veću potražnju za potrebe infrastrukture, domaćinstava i robe široke potrošnje.

Proizvodnja čelika u Indiji će se povećati sa 103 milijuna tona ove godine na 110 milijuna tona u 2018, odnosno na 118 miliona do 2019. godine. S takvim rastom Indija će već iduće godine dostići razinu proizvodnje u Japanu, a do 2022. godine, Indija će izbacivati na tržište 146 milijuna tona čelika u odnosu na japanskih 118 milijuna tona.

Autor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / FOSCROT

Komentari

4000 znakova
HEP KORISNICKA
DRIVES RIGHT

Najnovije

Prijava na newsletter

ABB WIND NOVI

Najčitanije

CAPAROL
HEP OPSKRBA 2