ABB WIND TOP NOVI

Specijali

ABB: VODEĆE DIGITALNE TEHNOLOGIJE U INDUSTRIJIREFLECTA: Inovacijama do bolje svjetlostiHEP OPSKRBA: ENERGIJA MEĐU NAMA

Business

Iran će potpisati sporazum o plinu s konzorcijom kojega vodi Total

Iran će potpisati sporazum o plinu s konzorcijom kojega vodi Total
Teheran, 04. srpnja 2017. - Iran će s konzorcijem kojega vodi francuski energetski gigant Total potpisati ugovor vrijedan više bilijuna dolara kako bi počeli razvijati veća iranska plinska polja u Perzijskom zaljevu.
Nacionalna iranska naftna kompanija i konzorcij koji okuplja francuski Total, kinesku Nacionalnu naftnu korporaciju i iranski Petropars potpisali su u studenom 2016. memorandum o razvijanju iranskog plinskog polja Južni Pars.

Ugovor o razvoju plinskog polja u Perzijskom zaljevu vrijedi 4,8 bilijuna američkih dolara.

Očekuje se da će, jednom kada bude potpuno u funkciji, Iran na polju dnevno proizvoditi 56 milijuna kubičnih metara prirodnog plina.

Ugovor o razvijanju Faze 11 plinskog polja Južni Pars u Perzijskom zaljevu doprinjet će razvoju odnosa između Europe i Irana, izjavio je glasnogovornik Totala.

Polje Južni Pars je polje prirodnog plina koje se nalazi u Perzijskom zaljevu. To je najveće na svijetu plinsko polje kojega dijele Iran i Katar.

Sudeći prema Međunarodnoj energetskoj agenciji, procjenjuje se da polje sadrži 51 trilijun kubičnih metara prirodnog plina i oko 50 bilijuna barela kondenzata prirodnog plina.

Autor/Izvor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / FOSCROT / CRI

Komentari

4000 znakova
HEP KORISNICKA
RIGHT TURBOPUHALA NOVA

Najnovije

Prijava na newsletter

ABB WIND NOVI

Najčitanije

CAPAROL
HEP OPSKRBA 2