ABB WIND TOP NOVI

Specijali

ABB: VODEĆE DIGITALNE TEHNOLOGIJE U INDUSTRIJIREFLECTA: Inovacijama do bolje svjetlostiHEP OPSKRBA: ENERGIJA MEĐU NAMA

Politika

Japanski ministar pozvao Rusiju da prekine izvoz nafte u Sjevernu Koreju

Japanski ministar pozvao Rusiju da prekine izvoz nafte u Sjevernu Koreju
Tokio, 04. rujna 2017. - Japanski ministar vanjskih poslova, Taro Kono smatra kako bi se Rusija i Kina trebale složiti sa sankcijama protiv Pyongyanga, između ostalog i s prekidom izvoza nafte Sjevernoj Koreji kao odgovor na raketna lansiranja koje provodi Sjeverna Koreja.
Ranije prošlog tjedna, japanska televizija NHK javila je kako Japan i SAD namjeravaju inicirati rad na novoj rezoluciji  s još jačim sankcijama protiv Sjeverne Koreje pri Vijeću sigurnosti UN-a, a kao jedna od mjera navedena je i zabrana izvoza nafte u Sjevernu Koreju.

"To je praktički posljednja varijanta. Nafta nije neophodna samo za lansiranja, nego i za život običnog stanovništva Sjeverne Koreje. Sjeverna Koreja po pitanju nafte ovisi o Kini i Rusiji i zato se te dvije države moraju složiti sa sankcijama", citira riječi japanskog ministra vanjskih poslova Konoa, japanski list Nikkei.

Japanski ministar nije kao jednu od mjera nije isključio ni ograničenje broja sjevernokorejskih radnika koji žele raditi van granica Sjeverne Koreje.

"Van granica se nalazi veliki broj sjevernokorejskih radnika. U budućnosti bi mogli razmotriti pitanje o smanjenju njihovog broja", dodao je Kono.

U noć na 29. kolovoza, Sjeverna Koreja je lansirala balističku raketu koja je proletjela iznad japanskog teritorija i pala oko 1180 kilometara od rta Erimo na Hokkaidu. Vijeće sigurnosti UN-a provelo je izvanredno zasjedanje u vezi s još jednim lansiranjem balističkih raketa od strane Sjeverne Koreje, piše ruska agencija RIA Novosti.

Autor/Izvor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / FOSCROT / RBTH

Komentari

4000 znakova
HEP KORISNICKA
RIGHT TURBOPUHALA NOVA

Najnovije

Prijava na newsletter

ABB WIND NOVI

Najčitanije

CAPAROL
HEP OPSKRBA 2