MSN TOP NOVA

Specijali

ABB: VODEĆE DIGITALNE TEHNOLOGIJE U INDUSTRIJIREFLECTA: Inovacijama do bolje svjetlostiHEP OPSKRBA: ENERGIJA MEĐU NAMA
Bruxelles, 21. lipnja 2017. - Europska komisija je u utorak u najnovijem izvještaju priopćila da je u prošloj godini poboljšana učinkovitost inovacija u Europskoj uniji, no da je potrebno još napredovati.
Sudeći prema godišnjoj Europskoj ljestvici uspjeha u inovacijama (EIS), Danska, Finska, Njemačka, Nizozemska, i Švedska su vodeće u inovacijama, te ostvaruju 20 posto ili više iznad prosjeka EU.

U isto vrijeme, Austrija, Belgija, Francuska, Irska, Luxemburg, i Slovenija se nalaze među državama sa snažnom inovacijom koje su iznad ili blizu prosjeku EU-a.

EIS pokazuje da se učinkovitost inovacija poboljšala u područjima međunarodnih zajedničkih publikacija, razvoja širokopojasnih mreža, broja diplomiranih studenata i doktoranata, i treninga informacijske i komunikacijske tehnologije (ICT).

U izvještaju se predviđa da će se tijekom iduće dvije godine učinkovitost inovacija povećati za 2 posto.

Međutim, ulaganja u rizični kapital i udio manjih i srednjih poduzeća koji uvode inovacije je u padu, piše u izvješću.

EIS pruža komparativnu procjenu istraživanja i učinkovitosti inovacija, te relativnih prednosti i slabosti nacionalnih istraživanja i inovacijskih sustava.

Time onima koji stvaraju politike omogućava da procijene relativnu snagu i prednosti, prate napredak, i odrede prioritetna područja kako bi povećali učinkovitost inovacija.

Izvješće pokriva države članice EU, te Island, Makedoniju, Izrael, Norvešku, Srbiju, Švicarsku, Tursku, i Ukrajinu. Također rangira i Australiju, Brazil, Kanadu, Kinu, Indiju, Japan, Rusiju, Južnofričku Republiku, Južnu Koreju, i Sjedinjene Američke Države.

U izvještaju se ističe da je u međunarodnoj konkurenciji u Kini došlo do najvećeg napretka.

Autor/Izvor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / FOSCROT / CRI

Komentari

4000 znakova
HEP KORISNICKA
DRIVES RIGHT

Najnovije

Prijava na newsletter

ABB WIND NOVI

Najčitanije

CAPAROL
HEP OPSKRBA 2