TOP TURBOPUHALA NOVA

Specijali

ABB: VODEĆE DIGITALNE TEHNOLOGIJE U INDUSTRIJIREFLECTA: Inovacijama do bolje svjetlostiHEP OPSKRBA: ENERGIJA MEĐU NAMA

Business

Kako će Kina u novoj etapi razvoja još više doprinositi svijetu?

Kako će Kina u novoj etapi razvoja još više doprinositi svijetu?
Peking, 24. listopada 2017. - Glavni tajnik Centralnog komiteta Komunističke partije Kine Xi Jinping istaknuo je u izvješću, predstavljenom na otvaranju 19. Nacionalnog kongresa u Pekingu, kako je socijalizam s kineskim karakteristikama ušao u novu etapu te da se radi o novom povijesnom pravcu novog kineskog razvoja.
Kina, stojeći na novoj polazišnoj točki, realizirala je svoj san postanka, prosperiteta i jačanja. No, pitate se kako će ona u budućnosti utjecati na svijet u cjelini?

U kolovozu ove godine Francuska je provela ankete u Kini, SAD, Ujedinjenom Kraljevstvu, Japanu i još 26 zemalja. Prema rezultatima, 87% "analiziranih" dijele optimističan stav prema razvoju u budućnosti, a brojke u Kini su u tom pogledu najviše. To samo označava veliku "pozitivnu snagu" u izmijenjenom svjetskom razvoju.

Ravnatelj Istraživačkog instituta za dalekoistočne studije pri Ruskoj akademiji znanosti Sergej Lužjanin istaknuo je kako je Kina ostvarila uspjeh u gospodarskim inovacijama i međunarodnoj suradnji, a razlog tom uspjehu leži u sustavu socijalizma s kineskim karakteristikama. Pored toga istaknuo je i kako raspored i razvojni plan kineske Komunističke partije Kine, pripremljeni na 19. Nacionalnom kongresu, pružaju drugim zemljama ogledan primjer za razvoj.

Član Politbiroa te ministar za medije i novinarstvo Zimbabvea Simon Khaya Moyo otvoreno se divi borbi Kine protiv korupcije.

"I mi se borimo protiv korupcije, ali nije lako. Moramo učiti iz kineskog iskustva", naglasio je.

Kao najveća stranka na svijetu, kineska Komunistička partija naglašava kako oduvijek na prvo mjesto stavlja dobrobit i sreću naroda. S ovim se u poptunosti slaže i veleposlanica Laosa u Kini Vandee Boutthasavong.

"Komunistička partija Kine je u proteklih 90 godina, od svog osnutka i tijekom razvoja, spasila Kinu od kaosa te vodila kineski narod do prosperiteta. Ona je stranka koja voli mir te cijeni razvoj i suradnju. Kineski razvojni put je primjer od kojeg Laos te druge zemlje mogu učiti", dodala je veleposlanica.

Australski stručnjak Laurie Pearcey primjetio je kako je predsjednik Xi Jinping spomenuo da će Kina aktivno sudjelovati u globalnom upravljanju.

"Cijeli svijet sluša samo Kinu kada spominje svoj gospodarski razvoj i politički razvojni pravac. Kineski glas je ojačao u međunarodnim poslovima te ona igra sve veću ulogu u svijetu", zaključio je.

Autor/Izvor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / FOSCROT / CRI

Komentari

4000 znakova
HEP KORISNICKA
MNS RIGHT NOVA

Najnovije

REFLECTA RIGHT

Prijava na newsletter

ABB WIND NOVI

Najčitanije

CAPAROL 300-1
HEP OPSKRBA 2