DRIVES

Specijali

ABB: VODEĆE DIGITALNE TEHNOLOGIJE U INDUSTRIJIREFLECTA: Inovacijama do bolje svjetlostiHEP OPSKRBA: ENERGIJA MEĐU NAMA
London, 25. svibnja 2017. - Redovita konzumacija čokolade mogla bi biti dovedena u vezu sa snižavanjem mogućnosti srčanih oboljenja, sudeći prema novoj studiji objavljenoj online u utorak.
Znanstvenici su otkrili kako postoji veza između umjerene konzumacije čokolade i sniženog rizika od atrijalne fibrilacije, neujednačenih otkucaja srca koji mogu voditi do srčanog udara, srčanog zastoja i ostalih ozbiljnih zdravstvenih problema.

Korištenjem ankete usmjerene prema učestalosti konzumacije čokolade, znanstvenici su prikupili podatke o zdravlju i prehrambenim navikama 55 502 muškaraca i žena iz Danske starih između 50 i 64 godine. Oko 3 346 slučaja atrijalne fibrilacije se pojavilo u dodatnoj studiji u posljednjih 13 godina.

Za sudionike koji bi jeli jednu do tri porcije od 28,35 grama čokolade mjesečno rizik od atrijalne fibrilacije bio je za 10 posto niži od onih koji jedva da su je jeli. Za one koji su jeli jednu porciju tjedno rizik je bio za 17 posto odnosno za one koji su jeli dvije do šest porcija tjedno čak za 20 posto niži, sudeći prema podacima znanstvenika.

Ono što je također zanimljivo jest da je ova studija pokazala kako su "sudionici s većom razinom konzumacije čokolade vjerojatno i višeg stupnja obrazovanja". No, znanstveni tim također dodaje kako se njihova studija temelji na "opažanju" te da nema čvrstog dokaza kako konzumacija čokolade sprečava arterijalnu fibrilaciju.

Autor/Izvor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / FOSCROT / CRI

Komentari

4000 znakova
HEP KORISNICKA
DRIVES RIGHT

Najnovije

Prijava na newsletter

ABB WIND NOVI

Najčitanije

CAPAROL
HEP OPSKRBA 2