ABB WIND TOP NOVI

Specijali

ABB: VODEĆE DIGITALNE TEHNOLOGIJE U INDUSTRIJIREFLECTA: Inovacijama do bolje svjetlostiHEP OPSKRBA: ENERGIJA MEĐU NAMA

Lifestyle

Kako prelazak na vegetarijanstvo može smanjiti trećinu smrti?

Kako prelazak na vegetarijanstvo može smanjiti trećinu smrti?
New York, 15. svibnja 2018. - Studija s Harvarda kaže da vegetarijanstvo može smanjiti barem trećinu smrti. Posljednjeg desetljeća sve je više dokaza koji ukazuju na to da je vegetarijanski način prehrane vezan uz manje rizike obolijevanja od kroničnih bolesti.
Istraživanje tvrdi da se barem trećina smrti može izbjeći ako se iz prehrane izbaci meso, što je dramatično veća brojka nego se prije smatralo. Znanstvenici s Harvarda kažu da ljudi podcjenjuju koristi prehrane bazirane na biljkama. U usporedbi s onima koji jedu meso, vegetarijanci jedu manje zasićenih masti i imaju niži kolesterol, a to su faktori koji vode srčanim i drugim zdravstvenim problemima.

Vegetarijanska prehrana sadrži, puno C i E vitamina, dijetalna vlakna, folnu kiselinu, kalij, magnezij i fitokemikalije. Zbog toga vegetarijanci, općenito, imaju niži ukupni kolesterol, niži tlak, manji indeks tjelesne mase, sve faktore povezane s dugovječnošću koji smanjuju rizik mnogih kroničnih bolesti. Studija sa Sveučilišta Toronto utvrdila je da vegetarijanska prehrana može smanjiti određene zdravstvene probleme u istim granicama kao i statini, lijekovi koji se inače za to piju.

Autor/Izvor: © Portal croenergo.eu (T.A.B.) / FOSCROT / Prijatelji životinja

Komentari

4000 znakova
HEP KORISNICKA
RIGHT TURBOPUHALA NOVA

Najnovije

Prijava na newsletter

ABB WIND NOVI

Najčitanije

CAPAROL
HEP OPSKRBA 2