ABB WIND TOP NOVI

Specijali

ABB: VODEĆE DIGITALNE TEHNOLOGIJE U INDUSTRIJIREFLECTA: Inovacijama do bolje svjetlostiHEP OPSKRBA: ENERGIJA MEĐU NAMA

Politika

Katar negativno odgovorio na zahtjeve Egipta i arapskih zemalja Perzijskog zaljeva

Katar negativno odgovorio na zahtjeve Egipta i arapskih zemalja Perzijskog zaljeva
Kairo, 07. srpnja 2017. - Egipatski ministar vanjskih poslova Sameh Šoukri je u srijedu, tijekom konferencije za medije nakon sastanka sa svojim kolegama iz Saudijske Arabije, Ujedinjenih Arapskih Emirata i Bahreina na temu blokade Katara, izjavio kako je odgovor te zemlje na zahtjeve Egipta i arapskih zemalja Perzijskog zaljeva bio "veoma negativan".
"Održali smo sastanak kako bi raspravili o posljednjem razvoju krize s Katarom i o načinima kako se nositi s njome", istaknuo je.

Podsjećamo kako su 5. lipnja Saudijska Arabija, Ujedinjeni Arapski Emirati i Bahrein prekinuli diplomatske veze s Katarom i uvodeći kaznene mjere optužujući pritom ovu naftom bogatu zemlju da "podržava terorizam te se miješa u njihove unutarnje poslove".

Četiri arapske zemlje također su objavile i listu s 13 zahtjeva za popravak odnosa s Dohom koji uključuju i gašenje medijske kuće Al-Jazeera i prekid diplomatskih odnosa s Iranom.

Četvorka je u srijedu ujutro objavila kako su odgovor od Katara dobili preko Kuvajta koji igra ulogu posrednika u nastojanju da se nađe rješenje za ovu krizu. Potrebno je naglasiti kako se, među šest zemalja koje sudjeluju u Vijeću za suradnju zemalja Perzijskog zaljeva, Kuvajt i Oman nisu pridružili blokadi.

Autor/Izvor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / FOSCROT / CRI

Komentari

4000 znakova
HEP KORISNICKA
RIGHT TURBOPUHALA NOVA

Najnovije

Prijava na newsletter

ABB WIND NOVI

Najčitanije

CAPAROL
HEP OPSKRBA 2