ABB WIND TOP NOVI

Specijali

ABB: VODEĆE DIGITALNE TEHNOLOGIJE U INDUSTRIJIREFLECTA: Inovacijama do bolje svjetlostiHEP OPSKRBA: ENERGIJA MEĐU NAMA

Lifestyle

Kemikalije u kozmetici i namještaju mogu utjecati na razvoj mozga djece

Kemikalije u kozmetici i namještaju mogu utjecati na razvoj mozga djece
Pariz, 26. ožujka 2018. - Izloženost kemikalijama koje se koriste za izradu predmeta kao što su kozmetika, namještaj i plastika može se povezati s poremećajima razvoja mozga kod djece, upozorava istraživanje francuskog Nacionalnog centra za znanstvena istraživanja Sveučilišta Paris-Sorbonne.
Istraživanje je otkrilo da brojne uobičajene kemikalije mogu ometati djelovanje hormona štitnjače koji su nepohodni za normalan razvoj mozga djece tijekom trudnoće.

Povećanje kemijskih proizvoda dovelo je do širenja kemijske onečišćenosti okoliša, pokazalo je istraživanje, navodeći da kemikalije koje oštećuju štitnjaču predstavljaju stvarne rizike za razvoj i zdravlje djece.

Stručnjaci su pregledali objavljene dokaze o kemikalijama, kao što su pesticidi i kemikalije koje se koriste u proizvodnji lijekova, kozmetike, namještaja i plastike.

"Pregledali smo dokumentiranu izloženost trudnica i djece raznim mješavinama kemikalija koje oštećuju hormone štitnjače i vidjeli vjerodostojnu povezanost s povećanom pojavom neuroloških stanja, uključujući poremećaje poput autizma i hiperaktivnosti" izjavila je profesorica Barbara Demeneix.

Matični hormoni štitnjače su neophodni za razvoj mozga djece. Ranija istraživanja su pokazala da čak i umjereni poremećaj hormona može utjecati na kognitivni razvoj i povećati rizik od poremećaja razvoja mozga.

Autor/Izvor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / FOSCROT / Klix.ba

Komentari

4000 znakova
HEP KORISNICKA
DRIVES RIGHT

Najnovije

Prijava na newsletter

ABB WIND NOVI

Najčitanije

CAPAROL
HEP OPSKRBA 2