ZELEN

Specijali

ABB: VODEĆE DIGITALNE TEHNOLOGIJE U INDUSTRIJIREFLECTA: Inovacijama do bolje svjetlostiHEP OPSKRBA: ENERGIJA MEĐU NAMA

Business

Kina ažurirala popis sektora osjetljivih za ulaganje u inozemstvu

Kina ažurirala popis sektora osjetljivih za ulaganje u inozemstvu
Peking, 12. veljače 2018. - Kina je u nedjelju ažurirala svoj popis "osjetljivih sektora" za vanjska ulaganja koja su podložna dodatnoj regulaciji, te je telekomunikacije i elektrodistribuciju makla s popisa, a dodala industriju oružja i nekoliko drugih sektora.
Popis će stupiti na snagu 1. ožujka te će od tada za ulaganja u telekomunikacije, "masivne" nekretnine, elektrodistribuciju i električne mreže biti potrebno samo ispuniti potrebnu dokumentaciju kao i u drugim zajedničkim sektorima, te više neće biti potrebno službeno dopuštenje, sudeći prema izjavi Nacionalne komisije za razvoj i reformu (NDRC).

Navedeni sektori su prema popisu koji je objavljen 2014. godine smatrani osjetljivim sektorima. U međuvremenu je industrija oružja dodana na popis.

Inozemna ulaganja u nekretnine, hotele, kina, zabavnu industriju, sportske klubove, i fondove vlasničkog kapitala će također biti ograničena, sudeći prema NDRC-u, budući da je vlada pojačala napore da ograniči iracionalna ulaganja u inozemstvu.

Kineska nefinancijska vanjska ulaganja su u 2017. pala za 29,4 posto na 120 bilijuna američkih dolara.

Autor/Izvor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / FOSCROT / CRI

Komentari

4000 znakova
HEP KORISNICKA
MNS RIGHT NOVA

Najnovije

REFLECTA RIGHT

Prijava na newsletter

ABB WIND NOVI

Najčitanije

CAPAROL 300-2
HEP OPSKRBA 2