OPĆA

Specijali

ABB: VODEĆE DIGITALNE TEHNOLOGIJE U INDUSTRIJIREFLECTA: Inovacijama do bolje svjetlostiHEP OPSKRBA: ENERGIJA MEĐU NAMA

Okoliš

Kina će izraditi trogodišnji plan za kontrolu zagađenja zraka

Kina će izraditi trogodišnji plan za kontrolu zagađenja zraka
Peking, 07. veljače 2018. - Kineska vlada je objavila planove za izradu trogodišnjeg plana kako bi se osigurala veća postignuća u kontroli zagađenja zraka.
Navedena odluka je donesena tijekom Konferencije o zaštiti okoliša na nacionalnoj razini koja je završila tijekom proteklog vikenda.

Na konferencija o zaštiti okoliša koja je trajala dva dana raspravljalo se o postignućima protekle godine.

Sudeći prema ministru zaštite okoliša Liju Ganjieu, gustoća čestica PM 2,5 je u 2017. u oko 30 gradova pala za više od 11 posto u usporedbi s godinom prije.

"Naša ekologija i zaštita okoliša općenito još uvijek kaskaju za ekonomskim i društvenim razvojem te i dalje ostaje ključna briga javnosti. Stoga se mi moramo više potruditi i jače raditi na tom da spriječimo i kontroliramo zagađenje i poboljšamo kvalitetu okoliša."

Ministar tvrdi da se u pet godina od implementacije "Akcijskog plana za prevenciju i kontrolu zagađenja zraka" cilj za prvu fazu materijalizirao, no da cjelokupna situacija i dalje ostaje nepromijenjena.

"Zapravo još uvijek postoje veliki problemi u našoj kontroli zagađenja zraka. Adresiranje ovih problema zahtijeva naše velike napore i krajnji cilj se ne može postići u jedan dan".

Također je rekao da će Kina i dalje raditi na smanjenju zagađenja s ciljem da zrak ostane čist.

Autor/Izvor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / FOSCROT / CRI

Komentari

4000 znakova
HEP KORISNICKA
DRIVES RIGHT

Najnovije

REFLECTA RIGHT

Prijava na newsletter

ABB WIND NOVI

Najčitanije

CAPAROL 300-1
HEP OPSKRBA 2