OPĆA

Specijali

ABB: VODEĆE DIGITALNE TEHNOLOGIJE U INDUSTRIJIREFLECTA: Inovacijama do bolje svjetlostiHEP OPSKRBA: ENERGIJA MEĐU NAMA
Peking, 20. travnja 2017. - Izgradnja tematske knjižnice posvećene pandama započela je u utorak u kineskoj pokrajini Sichuan, na jugozapadu Kine, koja je inače dom ove ugrožene medvjeđe vrste.
Očekuje se kako će knjižnica, locirana pored osnovne škole na Aveniji panda u pokrajinskoj prijestolnici Chengduu, biti otvorena iduće godine.

Sudeći prema riječima ravnatelja Zhanga Mingronga, s obzirom na planiranih 1 000 kilometara četvornih, objekt će biti u mogućnosti udomiti na desetke tisuća knjiga te audio i vizualnih podataka i materijala o divovskim pandama na različitim jezicima.

Ideja za gradnju došla je od nekoliko ''trećaša'' iz tamošnje osnovne škole koju je lokalna vlada kasnije odobrila.

''Područje prikaza će biti podijeljeno na Aziju, Europu, Sjevernu i Južnu Ameriku, Afriku i Oceaniju odnosno na temelju odakle materijali dolaze", istaknuo je Zhang.

Knjižnica je u utorak poslala pisma potencijalnim donorima knjiga, podataka i raznih materijala, uključujući skupine obožavatelja ove preslatke životinjske vrste, privatne osobe te organizacije za očuvanje divljih biljnih i životinjskih vrsta diljem svijeta.

Ulaz u knjižnicu će biti besplatan, a knjižnični fond će biti digitaliziran i otvoren korisnicima interneta diljem svijeta.

Podsjećamo kako su u Kini, prema službenim podacima kineske Državne uprave za šumarstvo, na kraju 2015. u divljini živjele 1 864 pande, što je porast u odnosu na 1 100 koliko ih je bilo 2000. Njih 422 živjele su u kontroliranim uvjetima.

Autor/Izvor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / FOSCROT / CRI

Komentari

4000 znakova
HEP KORISNICKA
RIGHT TURBOPUHALA NOVA

Najnovije

REFLECTA RIGHT

Prijava na newsletter

ABB WIND NOVI

Najčitanije

CAPAROL 300-2
HEP OPSKRBA 2