ZELEN

Specijali

ABB: VODEĆE DIGITALNE TEHNOLOGIJE U INDUSTRIJIREFLECTA: Inovacijama do bolje svjetlostiHEP OPSKRBA: ENERGIJA MEĐU NAMA

Politika

Kina i SAD rade na suradnji oko čiste energije na bilateralnom forumu u Denveru

Kina i SAD rade na suradnji oko čiste energije na bilateralnom forumu u Denveru
Denver, 15. listopada 2017. - Dužnosnici grada Denvera su poželjeli dobrodošlicu kineskim vladinim i eneregetskim čelnicima otvorenih ruku, budući da je grad po prvi put domaćin bilateralnom Forumu za energetsku učinkovitost.
Zamjenica gradonačelnika Denvera Allegra Haynes je rekla 150 sudionika foruma kako su na pravo mjesto, jer je Denver nazvan broj jedan energestki učinkovitom općinom u Sjedinjenim Američkim Državama u 2106., prema Američkom vijeću za energetski učinkovito gospodarstvo.

"Oduševljeni smo jer ćemo ugostiti događaj", rekla je Haynes, ističući kako su politike za manju potrošnju energije uštedjele 28 milijuna KW električne energije i 700 000 tona prirodnog plina u Denveru od 2012.

Forum je održan u Pekingu četiri puta od početka u 2010., a također su ga ugostili i Washington D.C., Arlington u Virginiji, Berkeley u Kaliforniji, i sada Denver u Coloradu u the Sjedinjenim Američkim Državama.

Ren Shuben, glavni direktor Odjela za očuvanje resursa i zaštitu okoliša Kineske nacionalne razvojne i reformne komisije, je predvodio kinesku delegaciju i održao inspirativan glavni govor o suradnji između dvije zemlje po pitanju očuvanja energije.

"Kina i SAD mogu postaviti primjer za očuvanje energije za cijeli svijet - imamo iste ciljeve - razvoj čiste energije", rekao je Ren na svečanosti otvorenja u petak, na tragu riječi vršitelja dužnosti pomoćnika tajnika Ministarstva za energiju SAD-a Daniela Simmonsa koji je u govoru rekao kako dvije zemlje imaju "zajednički interes" u tom području.

Autor/Izvor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / FOSCROT / CRI

Komentari

4000 znakova
HEP KORISNICKA
MNS RIGHT NOVA

Najnovije

REFLECTA RIGHT

Prijava na newsletter

ABB WIND NOVI

Najčitanije

CAPAROL 300-2
HEP OPSKRBA 2