TOP

Specijali

ABB: VODEĆE DIGITALNE TEHNOLOGIJE U INDUSTRIJIREFLECTA: Inovacijama do bolje svjetlostiHEP OPSKRBA: ENERGIJA MEĐU NAMA

Znanost

Kina napravila najveću bazu podataka bakterija na dnu mora

Kina napravila najveću bazu podataka bakterija na dnu mora
Peking, 25. srpnja 2017. - Kina je napravila najveću na svijetu bazu podataka bakterija na dnu mora usred povećanih napora države da promovira istraživanje i očuvanje mora.
Kina je uspješno podijelila približno 10 000 mikroba i izgradila prvu državnu bazu podataka bakterija na dnu mora, koja sadrži oko 22 000 mikroba i obuhvaća više od 3 400 vrsta, rekao je Sun Shuxian, zamjenik voditelja Državne administracije za oceanografiju (SOA), tijekom konferencije za medije koja se održala u subotu, izviještava novinska agencija Xinhua.

To je također najveća na svijetu baza podataka bakterija na dnu mora, u nedjelju je za GLobal Times izjavio Bai Shan, službenik pri Kineskom udruženju za istraživanje i razvoj morskih minerala.

Vlada pridaje veliku važnost istraživanju dna mora, koje također dobiva sve više pozornosti šire javnosti, dodao je Bai.

Baza podataka koristit će se u istraživačke svrhe, primarno u istraživanju biološke raznolikosti u moru i evolucije, te će također pomoći u potrazi za novim spojevima, koji će se moći koristiti u medicinskim istraživanjima, rekao je Shao Zongze, voditelj SOA-ina Laboratorija za pomorsku genetiku.

Međutim, bit će potrebno još možda 10 do 15 godina da se navedeni resursi budu mogli koristiti za proizvodnju lijekova, dodao je Shao.

Autor/Izvor: © Portal croenergo.eu (T.M.) / FOSCROT / CRI

Komentari

4000 znakova
DESNI
DRIVES RIGHT

Najnovije

REFLECTA RIGHT

Prijava na newsletter

ABB WIND NOVI

Najčitanije

CAPAROL 300-1
HEP OPSKRBA 2